El monestir de Sixena (Fotografia: Govern d'Aragó)
El monestir de Sixena (Fotografia: Govern d'Aragó)
image_pdfimage_print

El Departament de Cultura ha procedit aquest dimarts a tornar “provisionalment” 53 obres al monestir de la localitat de Vilanova de Sixena. Aquests 53 béns es trobaven dipositats als magatzems del Museu Nacional d’Art de Catalunya i mai han estat exposats a causa del seu escàs valor artístic.

Altrament, en paraules de la portaveu del Govern, Neus Munté, el Consell Executiu ha acordat “no autoritzar el lliurament dels béns de Sixena” del Museu de Lleida perquè “no ha finalitzat els procediments requerits per la normativa de Patrimoni Cultural” i també ha refermat “la seva voluntat seguir exercint les accions legals pertinents per defensar els legítims interessos de la Generalitat respecte els béns en litigi”.

Per tant, el govern català mantindrà el blindatge de les 44 peces restants del litigi, del Museu de Lleida, que estan protegides per la Llei de Patrimoni.

Publicitat
Publicitat

1 COMENTARI

  1. Provisionalment? ens prenen per imbècils? de fet tant se’ls hi en fot el que els diguem.
    pregunta per juristes, en tot cas qui és culpable qui ven sense autorització o qui compra sense saber res?
    Abans d’enviar res cap allà, no calia que primer paguessin el seu import i les despeses de manteniment i restauració?
    Per què s’excusen amb l’escàs calor de les peces enviades? acceptar l’enviament d’aquestes peces, no deixa de ser un reconeixement de la raó dels altres.

Comments are closed.