Esmena aprovada dels eurodiputats catalans demanant que la Comissió rebutgi els plans del govern del PP
Esmena aprovada dels eurodiputats catalans demanant que la Comissió rebutgi els plans del govern del PP
image_pdfimage_print

El Comitè de Peticions del Parlament Europeu ha aprovat demanar la retirada del pla de conca de l’Ebre del govern espanyol. Aquest comitè ha aprovat l’informe de la missió a l’Ebre del mes de febrer passat per 22 vots a favor i 9 en contra. A més, els eurodiputats han acceptat una esmena dels eurodiputats catalans que demanava a la Comissió Europea que ‘rebutgi el segon cicle del pla de conca presentat pel govern espanyol’ perquè no resol ‘les deficiències identificades’ l’any passat. L’esmena s’ha acceptat per 19 vots a favor i 12 en contra. Els eurodiputats també han rebutjat una esmena del PP que pretenia retirar del text les crítiques a la gestió de l’aigua del govern espanyol.

L’informe aprovat avui (que el podeu consultar unes ratlles més avall) no és preceptiu i per tant, el govern espanyol no l’ha de complir obligatòriament. Tanmateix, la Plataforma en Defensa de l’Ebre presentarà una queixa a la Comissió Europea, que es reunirà amb el govern espanyol per revisar el pla i validar-lo o no.

informe_Ebre