image_pdfimage_print

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura obre una nova base de dades en línia de pel·lícules i sèries en català amb l’objectiu de fer conèixer els continguts disponibles en llengua catalana. La base de dades conté fins al moment informació de 850 pel·lícules i més de 50 temporades de sèries de 130 distribuïdores. El 80% dels continguts són produccions dels darrers 4 anys, la majoria de les quals han rebut suport de la Direcció General de Política Lingüística per al doblatge i la subtitulació en català.

La base de dades de cinema en català s’integra a l’espai web Cinema en català i és una evolució de la base de dades VOSCbd, estrenada el setembre passat i que se cenyia només a les pel·lícules i sèries subtitulades. La base, que s’actualitza setmanalment amb nous continguts, és una iniciativa que s’inscriu en el Pla d’actuacions per fer créixer l’oferta i el consum de cinema doblat i subtitulat en català, que impulsa la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

Cada film incorporat a la base de dades conté una fitxa descriptiva que inclou el cartell publicitari, les dades més rellevants, com el títol en català, el títol original, el director o directora, els intèrprets, una breu sinopsi, les característiques de la versió, la qualificació i la data d’estrena. Es pot accedir a fitxes de pel·lícules en versió original, doblada i subtitulada en català, i fer cerques per títol, distribuïdora, any de producció, idioma original, versió, etc.

Publicitat

Els destinataris principals d’aquesta base de dades són les plataformes de distribució de vídeo a la carta, les distribuïdores de DVD i Blu-Ray, les televisions, els cinemes, els cineclubs, etc.