Els membres del Secretariat Nacional de la CUP, elegits l'11 de Juliol a l'Assemblea Nacional de Castelló
Els membres del Secretariat Nacional de la CUP, elegits l'11 de Juliol a l'Assemblea Nacional de Castelló
image_pdfimage_print

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) dissoldrà dilluns el secretariat nacional i convocarà eleccions internes. Segons el comunicat de la mateixa organització, “La CUP fa mesos que està treballant en un procés de renovació del secretariat que s’ha d’acabar de discutir amb tots els membres de l’executiva cupaire dilluns vinent. A la reunió de dilluns passat, el Secretariat Nacional va acordar treballar per traslladar a la propera reunió de Consell Polític una proposta de reglament electoral pel procés de reelecció del Secretariat Nacional que dilluns vinent es debatrà.”

El comunicat afirma que “el projecte de renovació del Secretariat Nacional respon als acords aprovats a l’Assemblea Nacional d’Esparraguera i és un dels fruits del debat intern, que es va allargar durant mesos, sobre com millorar els diferents espais de decisió. Els acords, enfocats a escollir un secretariat per equips i per projectes, marquen un procés electoral intern per escollir el SN en combinació d’equips d’onze persones, i fins a quatre candidatures individuals. El Secretariat Nacional de la CUP entén que el procés de renovació ha de servir per donar ple impuls als acords polítics i organitzatius de l’Assemblea Nacional d’Esparreguera, així com per dinamitzar amb tota l’empenta d’un equip nou tots els òrgans de debat i de decisió de l’organització. Estem convençudes que l’assamblearisme és una eina legítima de presa de decisions, i que cal treballar per a generar consensos amplis a debats complexos.”

Després del veto de la CUP als pressupostos del Parlament de Catalunya, membres del secretariat propers a Poble Lliure, el sector més favorable a permetre la tramitació dels comptes, s’havien plantejat dimitir per forçar un canvi immediat, però finalment no feren el pas, que ara es tradueix en la renovació del secretariat. A través d’un comunicat del dimarts passat, Poble Lliure reclamava una renovació urgent del secretariat, que les qüestions polítiques d’importància fossin decidides per referèndums interns via telemàtica i que els vots del Grup Parlamentari poguessin expressar de manera proporcional el vot de la militància.

Publicitat
Publicitat

1 COMENTARI

Comments are closed.