image_pdfimage_print

El Jornalet, gaseta occitana d’informacions, acaba de publicar (diumenge 12 de juny) una sèrie de mapes d’Occitània amb les divisions territorials pròpies, les seves encontradas (o les seves zones, els seus “països”, les seves comarques), les seves subregions i les seves regions. Segons comenta la gaseta, “quan vam començar per construir aquest diari, fa alguns anys, ens varem trobar amb la necessitat que calia tenir una classificació geogràfica comuna per tots els territoris occitans, més enllà dels departaments o de les províncies dels estats. Vam trobar que calia representar la pròpia organització territorial Occitània i que aquesta calia representar-la sobre un mapa, en detall, al nivell municipal. Vam prendre com a referència l’obra del geograf occità Frédéric Zégierman, i sobre allò hem treballat una colla elaborant la base cartogràfica que us presentem aquí sota, disponible en format PNG o en vectors geolocalizats.”

El punt de partença han estat els mapes oficials els estats espanyols, francès, monegasc i italià, amb les seves divisions municipals respectives. Per a partir d’aquí i del treball de Zégierman, s’han elaborat els nous mapes.

El resultat no és un treball perfecte, però “podem dir que és un de les aproximacions més cuidades que tenim de la realitat geogràfica occitana d’un punt de vista occitaà. En tant que són de Jornalet, són del poble occità i les posem a disposició de tots perquè cada u en faci l’ús que convindrà, i per fer-ne difusió, finalitza l’escrit de presentació dels mapes.

Publicitat