En comú Podem, la coalició de Podemos i altres partits d'esquerra, celebrant els resultats obtinguts en les eleccions del 20-D a Catalunya
En comú Podem, la coalició de Podemos i altres partits d'esquerra, celebrant els resultats obtinguts en les eleccions del 20-D a Catalunya
image_pdfimage_print

Com a independentistes d’esquerres, ens identifiquem plenament i donem el nostre suport a les eleccions estatals del proper 26 de juny a la candidatura d’En Comú Podem (ECP)”. Amb aquesta crida en un manifest que compta amb 200 signants, persones que defensen un “estat propi” (sic) per a Catalunya demanen el vot per ECP, candidatura que en cap cas és independentista.

Fonts del col·lectiu situen el gest en un acte de normalitat, tot i que reconeixen que a En Comú Podem conviuen des de “federalistes”, “sobiranistes” –partidaris del dret a decidir però no de la secessió- i “independentistes”. Aquestes tres famílies han conviscut des de fa anys en partits com Iniciativa o Esquerra Unida i Alternativa, encara que la “independentista” sempre ha estat minoritària.

Els signants ja van emprendre una iniciativa similar abans de les eleccions del 27-S en la qual van demanar el vot per Lluís Rabell, cap de llista de Catalunya Sí que es Pot. Alguns dels signants són Jaume Bosch (ICV), David Companyon (EUiA), Manel Delgado (antropòleg), Sònia Farré (ECP), Ricard Gomà(ICV), Arcadi Oliveras (Procés Constituent), Ignasi Riera (ICV), Marta Sibina (ECP) i Sara Vilà (ICV).

Publicitat
Publicitat