Façana del Tribunal Constitucional
Façana del Tribunal Constitucional
image_pdfimage_print

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs del govern espanyol en funcions contra part de la llei de mesures sobre habitatge i contra la pobresa energètica, la norma sorgida d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) promoguda per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i altres moviments socials. D’aquesta manera, la llei catalana queda suspesa de manera cautelar. Amb la suspensió, queda sense efecte la part de la llei que establia la cessió obligatòria de pisos buits per part dels bancs, la necessitat d’oferir lloguer social a les famílies que no puguin pagar la hipoteca, entre més mesures.

El text de la ILP, amb algunes modificacions, va ser recolzat per tot el Parlament de Catalunya. Fins i tot el PP li va donar el seu suport a la majoria de l’articulat i no el va portar al Consell de Garanties Estatutàries. El Consell de Ministres va aprovar a finals d’abril portar la norma al Constitucional perquè considerava que vulnerava la igualtat entre espanyols. Ho va fer només un dia després que el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, es reunís amb la vicepresidenta de l’executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría.

Recordem que la llei suspesa és una llei emblemàtica que substitueix la llei de pobresa energètica de 2014, ja tombada per l’alt tribunal.

Publicitat
Publicitat