La cabra legionària també s'ha manifestat
La cabra legionària també s'ha manifestat
image_pdfimage_print

Un miler de persones, representants de germandats de legionaris de diferents punts de l’Estat, s’han manifestat aquest migdia pels carrers del centre de Barcelona sota el lema “Con la constitución, las fuerzas armadas y la legión”. Durant la marxa s’han produït alguns episodis de tensió amb vianants i veïns de Barcelona que passejaven pels carrers.

La manifestació, que ha comptat amb l’assistència de més de 600 exlegionaris d’arreu de l’estat espanyol, ha rebut el suport de grups ultradretans com ara “Somatemps”, “Dolça Catalunya” i “Plataforma Coordinación Catalanes 100% Españoles”.

A banda de reclamar la unitat d’Espanya (“Catalunya es España”) i reinvidicar el paper de l’exèrcit i del carlisme, els manifestant han mostrat el rebuig a l’Ajuntament de Barcelona perquè aquest exigeix a la Hermandad que abandoni el local que ocupen a Sant Andreu i que els va ser cedit de franc pel Consorci de la Zona Franca (“por qué Sant Andreu no, y Can Vies sí”). La consellera regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz (recentment exregidora arran de l’acord de govern d’esquerres del 25 de maig), va assenyalar dies enrere que la “cessió gratuïta i temporal” d’un terrenys de 5.000 metres quadrats el 2013 es va fer “sense el concurs de la Comissió de Seguiment de Casernes de Sant Andreu” i va provocar “un fort rebuig per part del teixit associatiu i comunitari del barri”. La regidora de Sant Andreu afegeix que l’associació és “una entitat aliena a les dinàmiques socials i comunitàries de Sant Andreu” i “fa una exaltació explícita del militarisme”.

Publicitat
Publicitat

La mobilització d’avui ha estat permesa pel departament d’Interior, la qual cosa ha generat malestar entre els col·lectius antifeixistes de Catalunya perquè avui, com cada darrer dissabte de cada mes, volien reunir-se a la plaça de Sant Jaume per demanar l’anul·lació dels consells de guerra franquistes contra el president Lluís Companys i la resta de víctimes del franquisme. Aquest acte finalment s’ha suspès.

2 COMENTARIS

  1. Laia Ortiz es la Regidora i no pas Consellera. Conseller es el Sr Joan Figuerola a Sarriá Sant Gervasi que va colocar al seu fill al pis del costat d’ont viu ell d’oKupa.

  2. Laia Ortiz Castellví

    Tercera tinenta d’alcaldia
    Direcció de l’Àrea de Drets Socials
    Regidora Portaveu del Grup Municipal de B Comú

Comments are closed.