Campanya de les entitats sobiranistes al Calderón
Campanya de les entitats sobiranistes al Calderón
image_pdfimage_print

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’associació de juristes DRETS i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes repartiran més de 10.000 banderes d’Escòcia entre els aficionats del Barça que assisteixin a la final de Copa que enfrontarà el Barça i el Sevilla, el proper diumenge a l’estadi Vicente Calderón. L’objectiu és que els seguidors despleguin les banderes quan els jugadors saltin al camp abans de començar el partit i al minut 17:14.

Malgrat l’ampli ressò i indignació que havia despertat la decisió de la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, de prohibir l’entrada d’estelades a l’estadi, les entitats de la societat civil han apostat per intentar omplir les graderies de banderes escoceses, que no han estat prohibides per la delegada del govern espanyol. Diuen haver escollit aquest símbol per, un cop més, “denunciar la diferència de tracte que rep Catalunya per part d’Espanya respecte al que té Escòcia amb el govern del Regne Unit. Diferència de tracte en el fet de poder lluir les banderes que ens identifiquen i perquè Catalunya, com Escòcia, vol decidir de manera democràtica el seu futur.”, segons deia el comunicat que han enviat.

Les entitats fan una crida a tots els aficionats que assisteixin a la final per a que recullin les banderes d’Escòcia i les despleguin al Vicente Calderón durant el partit.

Publicitat
Publicitat