image_pdfimage_print

Ahir el vespre, el pati interior de la Fabra i Coats es va emplenar amb un miler de persones per sentir l’Arnaldo Otegi, de visita a Catalunya per primera vegada des de la seva excarceració, sota el lema ‘Temps de pau, vents de llibertat’ en un acte organitzat pel CIEMEN.

En David Fernàndez i Joan Tardà foren els encarregats de donar-li la benvinguda, posteriorment en David Minoves, president del CIEMEN, tot explicant la trajectòria de l’entitat en la defensa de la llibertat i la pau entre els pobles, reafirmà la tasca de l’entitat en el reconeixement a les persones que des d’una posició de no-violència obren camí i portes a l’esperança.

Els advocats August Gil i Matamala i na Gemma Calvet, ambdós impulsors de la campanya internacional Free Otegi, recordaren la voluntat reiterada de l’estat espanyol d’eliminar enemics polítics esborrant la frontera entre dissidents polítics i culpables. Lluís Llach, Gabriela Serra i Jordi Armadans també van ser sobre l’escenari per donar la benvinguda al líder de l’esquerra independentista basca.

Publicitat
Publicitat

Les paraules d’Arnaldo Otegi foren d’agraïment pel recolzament català. Otegi considera el procés democràtic català irreversible i una lliçó per a tots els pobles, ja que demostra la possibilitat de generar mecanismes i dinàmiques democràtiques dins d’Europa per a l’assoliment de la sobirania. El règim de la transició, el bipartidisme i la monarquia estan en crisi, i s’han creat les condicions d’entorn necessàries per tal que es desenvolupi el debat territorial i sobre la sobirania dels pobles de l’estat.

L’independentisme basc vol continuar avançant, Otegi recalca, que amb un somriure, per assolir el rescat social, nacional i la resolució del conflicte.  En ple barri de Sant Andreu, vora del centre comercial Hipercor, tingué record per les víctimes del fatídic atemptat dient que no hauria d’haver succeït mai i anunciant que s’iniciarà un procés per parlar amb els damnificats.