Ahir el vespre, el pati interior de la Fabra i Coats es va emplenar amb un miler de persones per sentir l’Arnaldo Otegi, de visita a Catalunya per primera vegada des de la seva excarceració, sota el lema ‘Temps de pau, vents de llibertat’ en un acte organitzat pel CIEMEN.

En David Fernàndez i Joan Tardà foren els encarregats de donar-li la benvinguda, posteriorment en David Minoves, president del CIEMEN, tot explicant la trajectòria de l’entitat en la defensa de la llibertat i la pau entre els pobles, reafirmà la tasca de l’entitat en el reconeixement a les persones que des d’una posició de no-violència obren camí i portes a l’esperança.

Els advocats August Gil i Matamala i na Gemma Calvet, ambdós impulsors de la campanya internacional Free Otegi, recordaren la voluntat reiterada de l’estat espanyol d’eliminar enemics polítics esborrant la frontera entre dissidents polítics i culpables. Lluís Llach, Gabriela Serra i Jordi Armadans també van ser sobre l’escenari per donar la benvinguda al líder de l’esquerra independentista basca.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Les paraules d’Arnaldo Otegi foren d’agraïment pel recolzament català. Otegi considera el procés democràtic català irreversible i una lliçó per a tots els pobles, ja que demostra la possibilitat de generar mecanismes i dinàmiques democràtiques dins d’Europa per a l’assoliment de la sobirania. El règim de la transició, el bipartidisme i la monarquia estan en crisi, i s’han creat les condicions d’entorn necessàries per tal que es desenvolupi el debat territorial i sobre la sobirania dels pobles de l’estat.

L’independentisme basc vol continuar avançant, Otegi recalca, que amb un somriure, per assolir el rescat social, nacional i la resolució del conflicte.  En ple barri de Sant Andreu, vora del centre comercial Hipercor, tingué record per les víctimes del fatídic atemptat dient que no hauria d’haver succeït mai i anunciant que s’iniciarà un procés per parlar amb els damnificats.