Presentació de la candidatura a les Corts Generals de Sobirania i Progrés; d'esquerra a dreta, Mateu Matas i Josep de Luís (Fotografia: @Xiscomelia)
Presentació de la candidatura a les Corts Generals de Sobirania i Progrés; d'esquerra a dreta, Mateu Matas i Josep de Luís (Fotografia: @Xiscomelia)
image_pdfimage_print

Aquest migdia s’ha presentat a Can Alcover (Palma) la candidatura Sobirania per a les Illes (SI), l’única candidatura no estatal de les Illes Balears que es presenta a les eleccions a Corts Generals del proper 26 de juny.

Segons ha explicat el glosador Mateu Matas ‘Xurí’, que serà el cap de llista al Congrés, Sobirania per a les Illes “neix de la petició de diverses entitats de la societat civil que consideren que es necessita una proposta veritablement sobiranista”. I ha afegit que “està integrada per persones independents provinents de diferents àmbits ideològics i sectors”.

‘Xurí’ ha fet un discurs en positiu, però ha reconegut que ell sempre havia estat un votant de MÉS i que, ara -després de la decisió de la formació de presentar-se amb Podemos-, se sentia “orfe”.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Per la seva part, el candidat al Senat l’advocat De Luis ha manifestat que “el 26 de juny hi haurà cinc paperetes: Madrid, Madrid, Madrid, Madrid i Sobirania”, i que espera recollir vots de tots els ciutadans que estimen la seva terra.