La família de Guillem Agulló al pati de les Corts
La família de Guillem Agulló al pati de les Corts
image_pdfimage_print

Pocs dies després del vint-i-tresè aniversari de l’assassinat de Guillem Agulló a mans d’un neonazi, els cinc grups parlamentaris de les Corts Valencianes (PPCV, PSPV-PSOE, Compromís, Podemos-Podem i Ciudadanos), han presentat una Declaració Institucional al ple, que ha estat llegida pel President de la cambra, Enric Morera.

En el document, les formacions fan una reparació a la memòria de Guillem Agulló i Salvador. Les Corts s’han compromés a complir la resolució del Parlament Europeu del 14 de març de 2013, sobre la lluita contra el racisme, la xenofòbia i els delictes motivats per l’odi, que demana el compliment de la normativa en la matèria i insta els estats membres a elaborar una estratègia global de prevenció dels delictes d’odi, el racisme i la xenofòbia.

Per tot allò, i en memòria de Guillem Agulló, el parlament valencià ha acordat lliurar anualment un premi, tots els mesos d’abril, a persones i iniciatives destacades en la lluita contra el racisme, la xenofòbia i l’odi, com a homenatge al jove de Burjassot i també a totes les víctimes de la intolerància.

Publicitat
Publicitat

A la lectura de la declaració institucional han assistit els pares de Guillem Agulló, familiars, amics i activistes en la lluita contra la intolerancia.

Guillem Agulló fou assassinat a Montanejos l’11 d’abril de 1993. Pedro Cuevas, autor confés de l’assassinat, fou condemnat el 1995 a catorze anys de presó per homicidi, però només en va complir quatre. El jutge va resoldre que no havia estat un assassinat polític, sinó una baralla entre joves, malgrat les proves evidents que deien el contrari.

Esdevingut símbol de la lluita contra les agressions feixistes, “Guillem Agulló, ni oblit ni perdó”.