Acte d'homenatge a Carrasco i Formiguera de Demòcrates | Demòcrates de Catalunya
Acte d'homenatge a Carrasco i Formiguera de Demòcrates | Demòcrates de Catalunya
image_pdfimage_print

En el 78è aniversari de l’afusellament de Manuel Carrasco i Formiguera, al penal de Burgos, per la dictadura franquista, Demòcrates de Catalunya i la família Carrasco han homenatjat la seva figura. Demòcrates, avui ha renovat el compromís polític amb el màrtir Carrasco i Formiguera i ha assumit el llegat de la commemoració de l’aniversari de la mort del polític democratacristià acompanyat dels seus fills, Raimon i Rosa Maria Carrasco, i néts i besnéts.

L’acte s’ha iniciat amb un cant a càrrec de la soprano Adriana Planagumà, amb l’ària “Lascia ch’io pianga” de Händel. A continuació, Xavier Egea, portaveu de Joves Demòcrates, ha afirmat: “Estem aquí per honorar a Carrasco i Formiguera, una persona que va donar la seva vida pel seu país, en defensa dels seus ideals, la justícia social i el seu ideal suprem, la independència. Ens en sentim hereus. Per ell serem lliures, per ell assolirem la independència del nostre país”.

Per part de Demòcrates de Catalunya, ha intervingut el diputat al parlament de Catalunya Toni Castellà, que ha agraït la presència d’Òmnium Cultural i Súmate a l’acte de commemoració del 78è aniversari de la mort de Carrasco, per part de la dictadura franquista. En aquest sentit, Toni Castellà ha remarcat: “agraïm a la família Carrasco i Formiguera que ens facin l’honor a Demòcrates de Catalunya de compartir el llegat de Manuel Carrasco i Formiguera”. Els fills Raimon Carrasco i Rosa Maria Carrasco, fills de Manuel Carrasco i Formiguera, van ser fundadors, el passat 7 de novembre de Demòcrates de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

Toni Castellà ha remarcat “avui Carrasco i Formiguera estaria compartint d’alliberament del país amb nosaltres. Tal com deia ell, si hi ha una majoria a Catalunya per la llibertat estem en condicions de conquerir-la. Ara que les forces polítiques espanyoles estan dividides, les forces catalanes han de mostrar la unitat perquè Catalunya esdevingui lliure, també en un supòsit d’eleccions a l’Estat. El millor homenatge a Carrasco ha de ser la unitat dels que volem la independència de Catalunya”. Castellà també ha demanat l’anul·lació del Sumaríssim a Carrasco i Formiguera i Companys “és una vergonya que l’Estat espanyol encara no hagi anul·lat el Sumaríssim a en Manuel Carrasco.”

A la part final de l’acte els fills de Carrasco i Formiguera, els demòcrates Raimon i Rosa Maria, han adreçat unes paraules molt colpidores relatant la vida del seu pare. Raimon Carrasco ha afirmat “el meu pare, l’any 23, ja es proclamava a favor de la llibertat de Catalunya”. Rosa Maria Carrasco ha compartit: “el pare estaria a Demòcrates. Agraïm a Demòcrates que recullin el llegat del pare. El pare reposa cara a cara, amb un gran amic seu, i que va col·laborar molts anys, el president Macià”.

L’acte s’ha clos amb l’ofrena de 78 clavells blancs, pels 78 anys de l’afusellament de Carrasco i Formiguera en el penal de Burgos, mentre sonava “El cant dels ocells”, i ha acabat amb el cant de l’himne nacional de Catalunya.