Com s’ha de preparar l’independentisme?

image_pdfimage_print

L’independentisme s’ha de preparar per quan els protagonistes del Procés, atrapats en el catalanisme autonomista de sempre, demostrin no estar a l’altura del moment i fracassin. L’independentisme s’ha de preparar per assolir el poder i utilitzar-lo amb eficàcia i resultats clars. L’actual legislatura serà molt curta i l’independentisme ha d’organitzar-se i actuar el més aviat possible.

Hi ha multitud de coses que l’independentisme pot fer des de fora de les institucions per preparar el terreny per a la construcció d’un estat independent. Les següents tant sols en són algunes de les més rellevants, però signifiquen una base solida per on començar.

 1. Ser molt clar i contundent en la defensa de la Declaració Unilateral d’Independència com a únic camí possible per a la consecució política de la independència de Catalunya en el context real actual. Fer una campanya nacional continua per desintoxicar la població de les mentides i manipulacions de l’autonomisme en aquest sentit i combatre aquestes mentides a tot arreu. Utilitzar un llenguatge entenedor, amable però compacte i clar.
 2. Crear mitjans de comunicació propis que defensin la via DUI com a única garantia per assolir la independència, n’estenguin el missatge de manera atractiva i seriosa i es dediquin a destapar les incongruències i inoperància de qualsevol proposta o full de ruta que no contempli la DUI com a actuació política base.
 3. Promoure la creació, a nivell civil, del Banc Nacional Català. Aquesta haurà de ser l’entitat bancaria de referència per tots els independentistes i haurà d’actuar com a part de la garantia econòmica en els primers mesos del nou estat. Haurà de treballar per convertir-se en el contrapès econòmic de les entitats espanyolistes que actuen en territori català (BBVA, Santander, La Caixa, Banc de Sabadell, etc.). Els responsables de la mateixa també negociaran, amb intel•ligència i discreció, amb els actors internacionals els possibles crèdits i avals econòmics per al recent nou estat i les contrapartides que aquests comportaran.
 4. Creació d’un Cos Civil per la Independència, organitzat i preparat per mobilitzar-se i posar-se al servei del Govern de Catalunya en el moment que aquest decideixi prendre el control efectiu del territori català i ocupar els punts més estratègics del país. Aquest cos estarà format per patriotes catalans disposats a fer allò que calgui per defensar la llibertat de Catalunya i prendre el control d’aeroports, ports, centrals de generació d’energia elèctrica, seu d’institucions espanyoles, etc. Aquest cos serà un suport a les policies catalanes fidels al govern del nou estat i actuarà amb diligencia i fermesa.
 5. Desemmascarar els discursos eufemístics i complaents amb l’autonomisme disfressat d’independentisme de l’Assemblea Nacional Catalana i Omnium Cultural. En el cas que aquestes entitats persisteixin en la seva capitulació davant dels partits dits sobiranistes i que actuen en realitat com a espanyolistes, l’independentisme haurà de crear una entitat civil que sigui capaç d’aglutinar diferents sensibilitats independentistes amb un missatge clar, fer i únic: “amb majoria absoluta al Parlament, DUI automàtica”.
 6. L’independentisme haurà d’articular molt aviat, en pocs mesos, una candidatura en unes noves eleccions al Parlament de Catalunya. Una candidatura que, en veient el majúscul engany dels autonomistes disfressats, tindrà moltes possibilitats d’esdevenir una força determinant sinó absoluta. Aquesta candidatura no podrà perdre’s en debats que en el moment actual resultaran inútils per avançar. Haurà de presentar un programa senzill i entenedor, clar i ferm, fer eleccions primàries absolutament transparents i comprometre als candidats a nivell personal a fer una DUI arribat el moment.

Un cop al poder, l’independentisme haurà de fer altres tasques per assegurar la independència del país, però si aquesta base està construïda, si aquestes propostes estan en marxa, seran d’una immensa ajuda en el moment propici. En llegir l’article, alguns dels dits independentistes pensaran que les propostes descrites més amunt són ximpleries impossibles i deliris d’hiperventilat. Aquests mateixos són els que ignoren que aquestes propostes ja s’han dut a terme i han estat útils i determinants per la consecució d’estats independents, entre ells els d’Estats Units d’Amèrica o l’estat d’Israel. Fer un estat independent no és una broma ni una estupidesa pròpia d’autonomistes. Serà el fet més transcendental de la història del país. La independència la farem els independentistes. I haurem de ser valents, preparar-nos i actuar. De no ser així ens veurem superats una vegada i una altre per la mediocritat dels mentiders i la por d’un poble que diu voler ser lliure però segueix a venedors de fum. Preparem-nos.

Publicitat

2 COMENTARIS

 1. Bona tarda,

  Com promotor de l’Associació per la nova CAIXA CATALANA, Cooperativa de Crèdit, voldria fer unes puntualitzacions, sobre el punt 3 (Banc Nacional Català)

  Entenem que aquesta entitat seria l’equivalent la “Banco de España” en la mida que controlaria el sistema bancari a Catalunya, donant llicències per establirshi noves entitats financeres, tipus cooperatives de crèdit.

  Catalunya ho tè molt difícil, en el marc de la Unió Europea per aconseguir que el Banc Central Europeu de Frankfurt accedís a que a dins de la Península Ibèrica operés una nova entitat, mentre l’esquema “español” encara no s’ha acabat de modificar (via substracció del territori català del que fins ara anomenem España).

  El que sí que podem fer els catalans és anar re-encaminant els nostres estalvis i la nostra operativa bancària cap als nous temps. Al capdavall, els catalans sols ens tenim a nosaltres mateixos, per defensar els nostres interèssos -i mira que és ben sencill-

  Hem de treure els nostres estalvis i la nostra operativa bancària d’unes entitats que no son catalanes (Tot i que en tinguin l’orígen i s’hagin bastit amb la suor nostra, dels nostres pares i avis).

  Tenim 9 caixes d’estalvi que han desaparegut miserablement del mapa. En queda una, molt poderosa, que ara és un banc, important i poderòs, però sols és un banc, obeint els seus capitostos l’únic que coneixen: El seu interès.

  Molta gent que teniem l’operativa a les antigues caixes, ara simplement mantenen per inèrcia els estalvis en uns bancs que son de fora.

  Hem de fer immediatament un esforç i anar a dipositar els nostres estalvis i operativa bancària a:

  Triodos banc (No és català, però és étic) sols té una oficina a Bcn

  Laboral Kutxa, amb una sola oficina al costat de Catalunya Ràdio, de Bcn, pertanyen al grup cooperatiu MONDRAGÓN, que haurien de ser un exemple d’empresa social i ètica. (Desgraciadament Catalunya no ha tingut aquell “esperit jesuita” dels bascos, per bastir-nos un conglomerat industrial com ho és Mondragón)

  Caixa d’Enginyers, son COOPERATIVA DE CRÈDIT, amb oficines a Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida.

  Caixa de Guissona, és una petita cooperativa de crèdit, vinculada al grup Guissona, amb oficines a Barcelona, Guissona, Lleida i Reus. Potser molts de vosaltres ni els heu sentit anomenar mai… però son catalans i exclusivament catalans.

  Finalment tenim els amics de FIARE, cooperativa de crèdit ética i social, nascuda fa poc a Bilbao, amb oficina a Barcelona ciutat. Conformen una petita multinacional de la banca ética i social.

  Us comportarà pèrdua de temps, incomoditat i potser alguna “despesa colateral indesitjada” però si tots els que llegiu aixó agafeu els vostres petits o grans estalvis, la vostra nòmina i tota la vostra operativa bancària i la porteu a alguna d’aquestes entitats JA US HAUREU INDEPENDITZAT BANCÀRIAMENT d’unes entitats que estan clarament contra els nostres interessos generals.

  Finalment us demanem que us adheriu a la plataforma http://www.CaixaCatalana.cat que pretèn bastir tan aviat com sigui possible una COOPERATIVA DE CRÈDIT catalana i catalanista. Aquesta nova entitat l’hem de bastir a base de petites aportacions de 100 euros, que donen dret a ser-ne soci fundacional i després amb els nostres estalvis, posant-los a treballar pel bé de Catalunya.

  Si les coses avancen com esperem, a gener de 2017 aixequem la persiana, amb una forma legal inicial de CAIXA CATALANA, Cooperativa de Serveis Financers. Seriem una entitat financera coloquialment coneguda com “banc a l’ombra” que de moment, ja començaria de donar petits crèdits per afavorir la creació i/o millora de llocs de treball.

  Durant els anys 2017 i 2018 CAIXA CATALANA, necessitaria guanyar molta musculatura i implantació, per aconseguir ja un capital nuclear de 5 milions d’euros, i amb aquest capital negociar amb una altra cooperativa de crèdit ja existent, a la Unió Europea, poder operar amb una llicència bancària internacional compartida.

  Es a dir: Al final del recorregut (any 2019) CAIXA CATALANA, ja podria oferir tots els serveis bancaris normalitzats, amb la garantía de retorn dels € 100.000 en cas de fallida, etc.

  Per les següents dues generacions de catalans, que regirien assembleàriament CAIXA CATALANA, els quedarà fer crèixer aquesta nova entitat i que esdevingui allò que LA CAIXA va representar durant els seus decenis inicials.

  Mercès
  Joan Olivé
  Associació per la nova CAIXA CATALANA, Cooperativa de Crèdit
  http://www.CaixaCatalana.cat
  contacte@caixacatalana.cat

Comments are closed.