(Fotografia: Canal 324)
(Fotografia: Canal 324)
image_pdfimage_print

Junts pel Sí (JxSí) i la CUP han acordat una moció conjunta en què es “reiteren els objectius” de la declaració del 9-N suspesa pel Tribunal Constitucional (TC). Pel que fa al tema de la desobediència explícita al TC, els dos grups han “pactat” que JxSí votarà en contra dels dos punts en què s’aborda la desobediència, mentre que la CUP hi donarà suport, per la qual cosa tot fa suposar que el Parlament no aprovarà donar suport a la desobediència.

La CUP havia presentat una moció que havia generat recels a JxSí perquè el contingut instava a desacatar el Tribunal Constitucional, per la qual cosa el seu redactat ha estat canviat. Així, en el text original es “reiterava” la declaració del 9-N, “la seva vigència i el seu contingut” i, “en compliment de la mateixa”, s’instava a “no atenir el contingut de la sentència del TC i desatendre” la suspensió de l’Alt Tribunal.

El nou text comú -que se sotmetrà a l’aprovació del Parlament el proper dijous- es divideix en vuit punts, però dos d’aquests punts (els punts 3 i 4) no han aconseguit assolir l’acord i Junts pel Sí hi votarà en contra, motiu pel qual previsiblement no tiraran endavant. Justament els punts 3 i 4 són els que parlen explícitament de la “desatenció”. Així, previsiblement, el text resultant aprovat parlarà de mantenir els objectius de la declaració del 9N però no esmentarà la desobediència o ‘desatenció’. Aquest és el text que se sotmetrà a votació.

Publicitat
Publicitat

«1. El Parlament de Catalunya, atès el mandat democràtic sorgit de les urnes el passat 27 de setembre, i davant les actuacions de l´Estat, a través del Tribunal Constitucional, l’Audiència Nacional i la Fiscalia, de judicialitzacio i persecució dels actes conseqüents amb aquest mandat democràtic, ratifica la seva ferma voluntat de seguir portant a terme les actuacions necessàries previstes i aprovades per aquest Parlament, per assolir i culminar democràticament la independència de Catalunya, i per tot això, el Parlament reitera els objectius continguts de la declaració 1/XI del 9N.

El Parlament de Catalunya:
2. Mostra el seu màxim suport a tots els Ajuntaments avui investigats i criminalitzats per haver mostrat el seu suport a l’esmentada declaració 1/XI
del 9N.

3. Encoratja els i les càrrecs electes a seguir desatenent les peticions de les institucions no democràtiques de l’estat Espanyol.

4. Insta el govern, d’acord amb els punts sisè i vuitè de la declaració 1/XI, a desatendre els requeriments de l’Audiència Nacional relatius al procés de desconnexió democràtica de l’Estat espanyol i, en conseqüència, que el cos de Mossos d’Esquadra no els executi com a policia judicial.

5. Insta al govern que elabori i presenti a aquest Parlament en un màxim de seixanta dies l’estat i el pla d’execució de totes i cadascuna de les mesures tendents al compliment dels annexos de la declaració 1/XI del 9N.

6. Expressa el suport d’aquest Parlament, en tant que dipositari de la voluntat popular, a les iniciatives que des de la societat civil organitzada es desenvolupin per tal d’avançar en un procés preconstituent.

7. D’acord amb el primer punt de la moció, insta al govern que elabori i presenti a aquest Parlament, en un màxim de seixanta dies un pla d’actuació per a fomentar la participació ciutadana relatiu a la fase preconstituent del procés constituent.

8. D’acord amb el primer punt de la moció, insta al govern que en els pressupostos que presentarà a aquest Parlament hi hagi una partida pressupostària per tal de finançar el pla d’actuació per a fomentar la participació ciutadana a l’esmentada fase preconstituent del procés constituent.»

En paral·lel, la CUP acaba d’enviar a les assemblees territorials un document de treball polític perquè la militància comenci a debatre sobre els eixos que es tractaran a l’Assemblea Nacional del 22 de maig. En l’apartat ‘Anàlisi de possibles escenaris propers” s’afirma “Si el 10 de gener de 2017 Junts pel Sí no ha fet cap pas clar en el camí cap a la ruptura, quelcom palpable que viri també en el discurs públic i polític de contenció, la CUP hauria d’organitzar una conferència nacional per iniciar el procés de denúncia del frau dels 12 mesos de Govern de Junts pel Sí i l’inici d’un canvi de paradigma.”

1 COMENTARI

Comments are closed.