Interior del Parlament de les Illes Balears
Interior del Parlament de les Illes Balears
image_pdfimage_print

El Ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui la Proposició de llei presentada pels Grups Parlamentaris Socialista, Podem Illes Balears, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Mixt (Gent per Formentera), de modificació de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la CAIB amb mesures de recuperació i foment de l’ús del català en l’àmbit de la funció pública.

La proposició a comptat amb el vot farobale dels grups que la presentaven i també del PI, mentre que el PP i Ciudadanos s’hi han oposat.

La decisió implica que el català tornarà a ser un requisit per accedir a la funció pública a les Illes Balears. La llei deroga així la qualificació de mèrit que va introduir el Govern del PP de José Ramón Bauzá en la passada legislatura.

Publicitat
Publicitat

En l’exposició de motius d’aquesta iniciativa es subratlla la importància de recuperar el català com a llengua pròpia de les Illes Balears, la d’una oficialitat real al costat del castellà. Amb la modificació es millorarà la introducció progressiva del català com a llengua d’ús quotidià en àmbits oficials i administratius, educatius, socials i audiovisuals, entre d’altres.