image_pdfimage_print

El director del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), Jordi Argelaguet, ha presentat aquest matí, en roda de premsa, els resultats de la primera onada del Baròmetre d’Opinió Política de 2016.

El Baròmetre d’Opinió Política té com a objectiu conèixer l’actitud dels catalans davant de la política, els seus valors polítics i comportament electoral així com el coneixement i la valoració que fan dels diversos líders polítics. L’enquesta inclou estimació de vot per a les eleccions al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats.

Segons l’enquesta, Catalunya Sí que Es Pot seria el gran beneficiat d’uns comicis al Parlament de Catalunya aconseguint duplicar la seva representació. CSQP obtindria entre 21 i 23 escons. Ara en té 11. La resta de partits reculen: Junts pel Sí passaria de 62 escons a 56-58, Ciutadans de 25 a 22-23, el PSC de 16 a 13-14, el PP d’11 a 9-10 i la CUP dels 10 escons a 10-11. Amb aquestes xifres, les forces sobiranistes (Junts pel Sí i la CUP) recularien en escons: passarien de 72 a 65-69 escons.

Publicitat
Publicitat

Tanmateix, quant al suport a la independència el CEO dóna un empat a 45% entre els partidaris i els contraris a la independència de Catalunya.

ceo2

1 COMENTARI

  1. […] És la primera vegada que l’independentisme s’imposa des que es fa aquesta pregunta d’una manera explícita (febrer del 2015). Aleshores, el 48% va rebutjar-la i el 44,1% hi va donar suport. Fa un any, el baròmetre presentava una victòria més clara del ‘no’, amb el 50% dels suports i el 42,9% a favor del ‘sí’, mentre que al març passat es va configurar un empat tècnic. […]

Comments are closed.