Imatge de la sessió de control del Parlament de Catalunya (17/3/2016)
Imatge de la sessió de control del Parlament de Catalunya (17/3/2016)
image_pdfimage_print

El TC ha comunicat al Govern català la impugnació del decret de canvi de nom d’Exteriors i l’adscripció de la Secretaria d’Exteriors i de la UE a la seva estructura i li dóna 10 dies per fer al·legacions. L’Estat addueix que la Generalitat incompleix la suspensió cautelar de les atribucions del Departament dictada el 16 de febrer. Així, segons l’Estat, “amb independència de la denominació que utilitzen” els decrets “mantenen invariables les funcions atribuïdes a la nova conselleria” i per tant “incompleixen també materialment” la suspensió cautelar de les competències de la conselleria d’Exteriors que el TC va haver de dictar el 16 de febrer del 2016 de manera automàtica després d’admetre a tràmit l’incident d’execució de sentència presentat per La Moncloa.

En paral·lel, el mateix dijous el Parlament ha debatut dues mocions de Ciutadans i PP per acatar i complir la suspensió cautelar decretada per l'”alt tribunal”. Dues propostes que han estat rebutjades amb els vots de Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP. El dirigent del Partit Popular ha “advertit” que la votació pot permetre elevar un incident d’execució al TC i tenir repercussions judicials.

Arran de les amenaces dels partits unionistes, la diputada Marta Pascal ha criticat que l'”obsessió de Ciutadans i PP sigui silenciar els catalans”, el diputat de JxSí Jordi Sendra ha assegurat que no els “tremolaran les cames”, la diputada de la CUP Anna Gabriel ha afirmat que “en som plenament conscients i estem preparades per fer el que calgui”, mentre Josep Nuet de Catalunya Sí que es Pot ha reivindicat que la “Generalitat té el dret i el deure de fer acció exterior”.

Publicitat
Publicitat