image_pdfimage_print

La companyia holandesa Nodegoat acaba de presentar el mapa interactiu de les batalles del món (mapa també anomenat ‘geografia de la violència’). Aquest mapa reflecteix 2.657 guerres o batalles de les quals es disposa d’informació completa per a saber-ne quan i on s’esdevingueren. Cada una d’aquestes batalles es representa en el mapa mitjançant un color depenent del període en què es varen produir. El mapa comprèn des del 2.500 a.C fins a l’actualitat, el 2016.

Per a facilitar la consulta podem filtrar les dates, saber-e la data exacta, el nom de la batalla i, finalment, accedir a la pàgina de la Wikipedia en la qual hi ha tota la informació. Les dades s’han obtingut mitjançant el creuament entre la DBpedia, que extreu informació de la Wikipedia, i la Wikidata.

Val a dir que si consultem en el mapa referències al nostre país veiem que hi ha manca d’informació. Però bé, el projecte és en creixement i val la pena donar-hi un cop d’ull.

Publicitat

nodegoat_battles_flow