image_pdfimage_print

L’Associació de Municipis per la Independència recompta tots els casos denunciats aquests últims anys.

Així, ajuntaments i consells comarcals denunciats per la delegació del govern espanyol per no penjar la rojigualda (116), impulsar la “sobirania fiscal” (106), pagar la quota anual de l’Associació de Municipis per la Independència (55), declarar-se “territori català lliure i sobirà” (47), cedir un local a l’AMI o la contractació de trens a l’Onze de Setembre de 2012, 2. D’altra banda, la Fiscalia General de l’Estat ha denunciat els ajuntaments de Celrà, Deltebre, Girona, Igualada, la Seu d’Urgell, Sant Cugat del Vallès, Premià de Dalt i Vic per donar suport a la Resolució 1/XI del Parlament de Catalunya. Els acusa de rebel·lió o sedició, a més de prevaricació, desobediència, ús indegut de fons públics i usurpació de funcions. Amb aquests 8 casos, el nombre de denúncies de l’Estat espanyol suma 335 processos.

Els jutjats han desestimat o arxivat 122 contenciosos impulsats per la delegada espanyola María de los Llanos de Luna Tobarra, dels quals, 80 per sobirania fiscal (amb 22 sentències fermes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), 26 per declaracions de “territori català” (amb una sentència ferma del TSJC), 13 pel pagament de quotes a l’AMI i i 1 per no penjar la bandera espanyola. Per la seva banda, jutges han donat la raó als advocats de l’Estat espanyol en 46 ocasions (20 per no penjar la rojigualda, 8 per sobirania fiscal, 8 per declaracions de “territori català” i 10 pel pagament de quotes a l’AMI). Pel que fa als ‘casos de sedició’ impulsats per la Fiscalia, diferents magistrats de l’Audiència Nacional ja han arxivat tres denúncies.

Publicitat
Publicitat

Aquí teniu tots els municipis denunciats en un mapa interactiu creat per l’AMI: