image_pdfimage_print

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, durant una entrevista a la Cadena Ser, ha manifestat que “No hi haurà proclamació d’independència aquesta legislatura”. Segons Puigdemont no hi haurà cap proclamació d’independència fins que no ho voti el 50% de la població, una votació que no serà aquesta legislatura. Els plans independentistes passen per convocar unes noves eleccions constituents d’aquí 16 mesos, de manera que el Parlament que en surti convoqui un referèndum perquè els catalans votin la nova Constitució.

“Al Govern de Catalunya no li pertoca decidir si es queda [a Espanya] o no, això li pertoca a la gent”, ha afirmat. El Govern “sempre ha dit que el procés comença i acaba a les urnes”, per la qual cosa no emprendrà cap decisió sense consultar-la abans als ciutadans”, ha dit després de ser preguntat per si preveu la desobediència i la unilateralitat.

Si voleu veure el vídeo complet de l’entrevista, cliqueu aquí, i si voleu anar al moment on Puigdemont parla de la declaració d’independència, salteu al minut 17 amb 41 segons.

Publicitat
Publicitat

3 COMENTARIS

  1. Aaaaaaai, mare meva, que complicat això de la independència per als que manen, amb lo senzill que és fer
    una DUI i llestos.
    Nens, que es tracta de restituir un status que ja existia abans del 1714, abans de que se’ns anexionés a Ep.panya per la força de les armes !!!

  2. Estic molt d’acord amb Patriotes per la Devolució (devolucio.cat)
    Els nostres governants haurien de reclamar a les organitzacions internacionals competents l’abolició dels tractats i decrets firmats després del 1714, sense el consentiment de les Corts Catalanes, per la qual cosa haurien de ser declarats nuls. Un cop recuperats els nostres drets i constitucions, és a dir, la independència, li toca a l’Aragó, Catalunya, Mallorca i València decidir en referèndum si romandre federats o separats. Tota aquesta reorganització nacional no significa la desaparició d’Espanya com a Estat, sinó el retorn a l’Espanya confederal anterior al 1714, quan cada nació es governava i s’administrava lliurament.

Comments are closed.