Façana del Tribunal Constitucional
Façana del Tribunal Constitucional
image_pdfimage_print

El Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment (16/2/2016) les competències del Departament d’Afers d’Exteriors de la Generalitat de Catalunya. L’Alt Tribunal ha admès a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol contra el Departament que ostenta Raül Romeva, la qual cosa suposa la suspensió de forma automàtica de les atribucions durant cinc mesos. Aquest és el temps que té el tribunal per resoldre si el Departament s’adiu o no a la Constitució o bé per decidir si manté o no la suspensió, en cas que no arribi a un veredicte.

El govern espanyol va plantejar el 6 de febrer un conflicte de competències, adduint que la Generalitat no té atribucions per crear un departament de representació exterior, basant-se en l’article 161.2 de la Constitució.

Caldrà veure com reacciona l’executiu català i si acata o no aquesta suspensió.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

1 COMENTARI

  1. […] El Ple del Tribunal Constitucional ahir va acordar mantenir la suspensió cautelar de la denominació “Afers exteriors” continguda en dos decrets dictats per l’Executiu de la Generalitat de Catalunya per a la creació, denominació i atribució de competències al seu Departament d’Afers Exteriors (Decret 2/2016, de 13 de gener), i per l’atribució al mateix de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea (Decret 45/2016, de 19 de gener). Els preceptes que van ser objecte d’impugnació pel Govern de l’Estat van ser suspesos c…. […]

Comments are closed.