Fira de l’Oli d’Oliva Verge Extra
Enguany, una vegada més, a la capital de les Garrigues, les Borges Blanques, té lloc la Fira de l’Oli d’Oliva Verge Extra de Catalunya, que ja compta amb 27 edicions i aquesta n’és la 28a.
Quan encara es poden veure alguns pagesos collint les últimes olives dels arbres, i en arribar a les Borges o a alguna altra població se sent la inconfusible olor que deixen a l’aire les olives quan són aixafades en els molins. Una olor que no evoca pas l’excel·lent gust i aroma que té l’oli que surt d’aquesta premsada.
Un cop més, els organitzadors s’han esforçat per muntar una fira amb els millors productes i els millors cuiners, que prepararan davant del públic diverses especialitats cuinades amb oli d’oliva.
Cuiners amb reconeixement de Michelin o de Repsol, com Pau Castell, Jordi Vilà, Pep Moreno, Jordi Pallàs, Sergi i Xavier Torres, Xavier Benet, Xixo Castaño.
No deixeu d’anar-hi per poc que pugueu. Acostar-se a la capital de les Garrigues és un curt viatge des de Barcelona per exemple, però un inoblidable viatge pel nostre país i per aquestes terres tan agraïdes en bons productes com són les terres de Lleida.
Aquí us deixo l’enllaç al programa perquè pugueu decidir quina demostració us desperta més interès, si bé a qualsevol dels actes us vindrà molt de gust d’assistir-hi: