Registrada la ILP de Declaració d’Independència del País Valencià

Aquest dijous 3 d’octubre de 2024 a la vesprada, s’ha registrat a les Corts Valencianes la Iniciativa Legislativa Popular de Llei de Declaració d’Independència del País Valencià. Podeu consultar el text de la llei aquí i l’exposició de motius aquí.

La comissió promotora està formada entre d’altres per Vicent Pallardó i David Folch i també té el suport del partit Solidaritat per la Independència, del qual en David Folch n’és secretari general i representant.


Per recollir suports a aquesta iniciativa s’ha habilitat la pàgina web de solidaritat.cat o els enllaços específics següents (enllaç1enllaç2) per al formulari d’adhesions.

En aquest projecte de Llei, i amb el reconeixement dels Països Catalans i de l’etapa històrica del Regne de València, s’explicita el Dret a l’Autodeterminació i  la Sobirania del Poble Valencià i s’estableix el procediment per declarar-ne la Independència. La ILP segueix la mateixa estructura global que la que es va presentar al Parlament de Catalunya el febrer passat i que està actualment suspesa pel Tribunal Constitucional espanyol a instàncies del govern del PSOE.