L’acte de protesta pels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17A es farà, aquest any, davant l’Audiència de Barcelona

El grup que coordina la protesta per l’impediment de la judicatura espanyola per clarificar les responsabilitats dels atemptats del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils, la plataforma “#17-A Exigim Responsabilitats”, ha decidit aquest any portar la manifestació davant les portes del Palau de l’Audiència de Barcelona, al Passeig Lluís Companys.

La plataforma considera que darrere els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost del 2017 hi ha una part de l’estructura de l’Estat i que està demostrat, però, que els poders de l’Estat han torpedinat tots els esforços per a l’assumpció de responsabilitats dels culpables dels crims. Els partits espanyols majoritaris, PP i PSOE, han barrat el pas per a crear una comissió d’investigació, malgrat les evidències en contra de membres del govern de M. Rajoy, especialment l’exministre d’interior Jorge Fernández Díaz.

A més, en un comunicat, la plataforma “#17-A Exigim Responsabilitats”, afirma que la Judicatura espanyola, set anys després, maniobra per encobrir-los. Informa que és xocant que s’hagi alliberat de la presó i traslladat al Marroc —el seu país— el supervivent de l’escamot assassí i únic condemnat pels crims. És indignant i altament sospitós que l’Audiència Nacional hagi proposat destruir totes les proves físiques del cas quan no està acreditat ni tan sols si l’Imam de Ripoll és viu o mort.

La judicatura espanyola, tapa els crims d’estat i de falsa bandera

Per tot això, el dissabte 17 d’agost del 2024, a les 12 del migdia, la plataforma és quan farà la convocatòria. Demanen que per respecte a les víctimes, a les seves famílies i als ciutadans, cal que alcem la veu en contra dels responsables del pitjor crim que ha patit Catalunya els últims anys.