Avui, la llibertat

Hem fet referèndums per la independència que han sortit favorables, hem guanyat eleccions i governs autonòmics independentistes, però continuem igual que sempre, depenent d’Espanya, pagant una fortuna a un Estat espanyol corrupte i anticatalà, defensor a ultrança dels seus interessos i la seva cultura i manera de viure que no és la nostra.

De molt poc serveix reivindicar la independència de la república catalana, ja és hora de construir-la realment, a la pràctica. D’això es tracta. Superar la trampa espanyolista en dir que primer hem d’aconseguir la llibertat per a després, en tot cas, instaurar la república i la independència.

És a l’inrevés, per ser independents cal fer-ho des d’ara. Iniciar un procés pragmàtic de separació. Única manera de ser lliures. Això consisteix a liderar iniciatives internacionals favorables als nostres interessos, crear una banca que l’Estat espanyol no pugui intervenir. Bastir un sistema de protecció i seguretat davant de les agressions i la repressió espanyoles, fer efectiva una nacionalitat catalana al marge de l’espanyola que garanteixi la llengua catalana i el benestar i sedueixi les poblacions nouvingudes tot i regular-ne l’accés a qui vulgui integrar-se a Catalunya i a la resta de països catalans. Ens cal una Justícia pròpia, amb institucions pròpies deslligades de jutges i lleis espanyoles.

I tot això ens cal ara, pacíficament i pràcticament per poder dir que som sobirans i lliures. No una autonomia espanyola favorable als interessos espanyols i no pas als nostres. Tot plegat és fàcil, legal i efectiu. I es pot fer avui mateix.