Col·lectiu Primer d'Octubre
Col·lectiu Primer d'Octubre
image_pdfimage_print

A les passades eleccions municipals ERC va perdre la confiança de 300.000 votants i en les eleccions al Parlament espanyol ens van deixar de votar 400.000 ciutadans. Ara, novament, ERC ha tornat a perdre la confiança de quasi 200.000 ciutadans i la pèrdua de més d’una tercera part dels nostres diputats al Parlament de Catalunya.

Podem afirmar ja que l’estratègia seguida per l’actual direcció d’ERC no ha estat avalada pels votants en cap àmbit electoral. Cal encetar, ara des de l’oposició, una profunda reflexió dins el partit sobre l’estratègia seguida, com ja vam reclamar després de les anteriors eleccions. Per aquest motiu demanem a la direcció d’ERC el següent:

  • La dimissió de tota la direcció del partit. El fracàs electoral no ha estat conseqüència principal de l’acció del Govern (el mateix Pere Aragonès ha elogiat la bona feina feta) sinó de l’errònia estratègia seguida fins ara que ens ha fet perdre suports elecció rere elecció.
  • La convocatòria d’un Congrés extraordinari com més aviat millor per tal de redreçar l’estratègia seguida pel partit els darrers anys que ens ha portat a la pèrdua de confiança de la ciutadania. És imprescindible un nou equip de direcció capaç de recuperar la confiança perduda pels nostres exvotants.
  • Retornar el partit a la senda del 2017 que ens va portar al referèndum del 1r d’octubre i que posi la independència com a primer objectiu de totes les nostres polítiques.
  • Cercar la unitat estratègica de l’independentisme, tant amb la resta de partits independentistes com d’organitzacions socials per tal d’establir els punts d’acord que cal defensar davant l’Estat espanyol.
  • Cal redefinir la política de pactes a Madrid i altres institucions que ha servit per a blanquejar el PSOE com a partit de repressió a Catalunya.

Finalment, fem una crida a tota la militància d’ERC a sumar forces per preparar una alternativa a l’actual direcció del partit i que se sumi al Col·lectiu Primer d’Octubre per tal d’obrir un debat sobre la reorientació estratègica d’ERC. I finalment, animem a tots aquells exmilitants que en els darrers anys han abandonat la militància per no compartir la renúncia al mandat del 1r d’octubre de 2017 portada a terme per l’actual direcció, a què reingressin al partit i ens ajudin a ressituar ERC en el centre de l’independentisme.

Publicitat

Visca els Països Catalans lliures!

Col·lectiu de militants d’ERC Primer d’Octubre.

Barcelona, 13 de maig de 2024

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here