Crida a l’Assemblea de Càrrecs Electes, a l’AMI i a la Quarta Llista

image_pdfimage_print

Analistes de pes i altres de menuts com qui amb vostès comunica, hem afirmat que els actuals partits d’indultats i amnistiats, dins un Parlament autonòmic, no faran la independència. Una quarta llista cívica independent amb pocs o molts escons tindrà el mateix problema. Tot el que es faci al Parlament autonòmic és susceptible de recurs paralitzador per part de qualsevol dels tres poders de l’Estat. En realitat, el poder judicial ho està esperant, per recuperar el seu poder i orgull. I potser també l’exèrcit amb l’article 8 de la Constitución Española?

Hem reiterat també que l’únic legitimat i amb empenta per a passar de la independència formal a la de dret, és el poble català, transversal i unit en aquest objectiu. Aquest poble, pels errors de polítics que no varen fer efectiva la República Catalana, està desencisat, decebut, desmotivat, però hi és. Hi som. Manca un revulsiu per reactivar-nos. Les circumstàncies hi ajuden. El TEDH i la Comissió de Venècia, també el TJUE, ha enviat un toc d’atenció al Gobierno i al CGPJ per tal que, per resoldre políticament “El cas dels catalans”, filin prim i actuïn basats al Dret Internacional, més que no pas al dret intern, unionista, unificador i assimilador, advertint la UE a l’Estat espanyol que tenen pendent de resoldre molts recursos, amb sentències que poden tocar el crostó a l’Estado. D’aquí la proposta de Llei d’Amnistia que, a toc de campana, varen acordar el 07.03.2024, vigília del dia vuit de març quan a l’Estat se li esgotava el temps per a pronunciar-se si no volia rebre un clatellot, el de les sentències als recursos dels condemnats pels fets del 1r d’octubre de 2017.

Si convenim que tot el que es faci dins del Parlament és susceptible de recurs al TS o TC espanyol, vol dir que, en cas de presentar-se a les eleccions europees o al Parlament català, una Llista Cívica, o dues, els electes, ho seran de l’autonomia catalana, encara sota l’espasa del 155, ara i després. Per tant, seguirem com ara, sota el jou dels interessos d’estat i dels partits, enfrontats amb el que en resulti de la Llista Cívica, amb suport o no per part d’entitats nostrades.

Publicitat

La meva proposta és, si pot ser, que els partits i els de la Llista Cívica vagin plegats a totes les eleccions que venen, amb l’objectiu primer de fer efectiva la República Catalana. Si això no és possible, com sembla, no tenim cap més remei que despertar a la sedada Assemblea de Càrrecs Electes, ACA, que els partits tenen segrestada. Els càrrecs electes, tots els càrrecs electes, amb l’acta de nomenament individual, representen els seus votants, més que els seus partits. Aquests càrrecs electes i els seus votants som els que vàrem guanyar l’estat aquell històric 1r d’octubre del 2017. Som els de les manifestacions de cada Onze de Setembre. Som els que vàrem parar el país el dia tres d’octubre, els que prèviament iniciarem el recorregut vindicador allà a Arenys de Munt, els que guanyàrem la Consulta, els que, posant i defensant les urnes, vencerem a tot un Estat davant els ulls del món. Llavors no ens preguntàrem si érem d’esquerra, socialistes, convergents, cupaires o comuns. Ara tampoc ens ho volem preguntar. Només volem votar gent compromesa amb l’objectiu final. Fer efectiva la República i d’acord amb la Llei de Transitorietat, formar govern constituent i continuar amb el guió previst. Els càrrecs electes, a l’hora de la veritat, la de fer efectiva la República, més que als partits o agrupacions amb les quals es presentaren, hauran de fer cas al poble que els ha votat, conservadors, progressistes, d’esquerres o indecisos, desatenent consignes de partit, si foren altres, partits interessats en altres qüestions i personalismes. El jovent compromès farà seu el projecte, i ens rellevarà per a fer efectiva la República Catalana.

A l’Assemblea de Càrrecs Electes, s’hi han d’adherir càrrecs electes dels Ajuntaments de Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i altres capitals de comarca, junt amb una ampliada AMI, amb la capital del principat inclosa (per tenir així, com a mínim, el 51% dels regidors del territori). Dins l’ACE hi han de ser en representació de la Sobirania Nacional els legitimats per a fer, on calgui, l’acte sublim amb què culminar l’alliberament nacional.

Alcaldes, regidors, parlamentaris de tota mena, desperteu i activeu la sobirana Assemblea de Càrrecs Electes i l’AMI. Deixeu-vos estar de fer cas a consignes de partit i d’estat. El poble, els vostres votants transversals, la nació, us necessita en aquests moments històrics en què estem. Ens reactivarem, ens tornarem a engrescar. Us ajudarem. La República catalana la volem no contra ningú, sinó per a millorar-ho tot, i donar millor futur a un jovent que vol participar en la presa de decisions de la nostra nació, amb llengua i cultura pròpia a potenciar, si pot ser, dins l’Europa de la gent, dels pobles, de les nacions, si cal, com a Euroregió que abasti el que coneixem com a Països catalans.

Podem fer-ho. La legislació internacional ens empara. Ens legitima per a fer-ho. Fem-ho. Hi tenim dret. Exercim-lo!