Antich adverteix “García-Castellón i tots els jutges i fiscals que formen part d’un poder judicial podrit de soca-rel: no hem deixat de preparar-nos per tornar-ho a fer”

El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha advertit el jutge de l’Audiència Nacional, Manuel García-Castellón i “tots els jutges i fiscals que formen part d’un poder judicial podrit de soca-rel: no hem deixat de preparar-nos per tornar-ho a fer”. En la cloenda de l’Assemblea General d’Òmnium celebrada aquest dissabte a Barcelona, Antich ha fet referència així a la investigació per terrorisme a onze persones en la causa de Tsunami Democràtic, unes accions que ha reivindicat com a dret a protesta, “un dret fonamental inalienable”: “no han entès res, poden acusar onze persones, però Tsunami vam ser tots”. Xavier Antich ha lamentat “l’obsessió malaltissa” de García-Castellón contra l’independentisme i ha deixat clar que “no aconseguirà acabar amb nosaltres”. “S’ha atrevit a imputar per terrorisme Oleguer Serra, director general amb Jordi Cuixart i avui directiu de l’entitat, i acusar Oleguer Serra de terrorisme és acusar Òmnium de terrorisme”, i ha afegit: “aquest jutge s’ha atrevit a assenyalar Òmnium en la seva causa per terrorisme, amenaçant d’investigar-nos; però què s’ha cregut? Tornarem a fer el que vam fer i tants cops com calgui”. El president d’Òmnium ha volgut destacar com, ara mateix, el debat al voltant de l’amnistia i les acusacions per terrorisme han portat “el conflicte polític al cor de l’Estat: són el poder executiu i el poder legislatiu els que estan esmenant el poder judicial”: “poden inventar-se les fantasies que vulguin, però el ridícul internacional que estan fent és ja, a hores d’ara, monumental”.

En la cloenda de l’Assemblea General, Xavier Antich també ha demanat als agents independentistes mirada llarga “com sempre ha fet el catalanisme” per treballar per l’objectiu comú del dret a l’autodeterminació “amb voluntat constructiva i màxima ambició”.

Antich també ha volgut fer balanç coincidint amb l’equador de mandat d’aquesta junta directiva i ha reivindicat la feina feta pel que fa a l’enfortiment de l’entitat “per poder ser encara més útils al país” i “ser-hi amb encara més capacitat d’incidència”. I de cara al futur, el president d’Òmnium ha recordat que “per recollir cal sembrar: amb la brúixola posada en l’exercici del dret a l’autodeterminació, tenim una comesa fonamental en els temps que venen: treballar per la construcció nacional”. “El futur es diu emancipació nacional, independència i estat propi”, ha reblat.

La cloenda de l’Assemblea General d’Òmnium ha comptat amb la presència d’una àmplia representació institucional, dels partits polítics sobiranistes, sindicats, patronals, universitats i entitats juvenils i de la societat civil, entre altres.

Canvis als estatuts

Els socis també han aprovat diversos canvis als estatuts per adaptar l’entitat a les noves realitats i resoldre i garantir algunes qüestions operatives per al seu correcte funcionament. Així, s’avança el dret a vot als socis majors de 16 anys, i no als majors de 18 com fins ara, per tal que també puguin participar en la presa de decisions de l’entitat. També relacionat amb els processos electorals, es reforça el vot electrònic per tal d’incentivar la participació de socis arreu del país. Finalment, també ha quedat aprovada la possibilitat d’ampliar el nombre total de membres de la Junta Directiva de 24 fins a 30. Aquesta modificació respon al creixement de l’entitat experimentat els darrers anys i per tal de poder desplegar de forma més efectiva l’activitat prevista al pla de treball.