image_pdfimage_print

El TSJC posa els fonaments per eliminar els criteris pedagògics i culminar la seva obsessió per imposar el castellà a les aules’

Òmnium Cultural anuncia que recorrerà al Suprem la sentència contra l’escola Turó del Drac de Canet i avisa que portarà el cas a Europa

L’entitat també insta al Govern a resoldre la situació d’indefensió en què es troben els centres educatius afectats

El TSJC obre oficialment la porta i posa els fonaments per eliminar els criteris pedagògics a l’escola i culminar la seva obsessió per imposar el castellà a les aules”, ha assegurat el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, després de conèixer la sentència del tribunal sobre l’escola Turó del Drac de Canet de Mar, on l’entitat actua com a defensa judicial de les famílies. “Davant la nova intromissió dels tribunals a l’escola, volem deixar clar que Òmnium Cultural seguim al costat de les famílies i recorrerem contra aquesta sentència al Suprem immediatament”, ha afegit Antich, que també ha avisat que l’entitat no permetria que “un tribunal parcial, que actua com a activista en contra la llengua i interfereix en el poder legislatiu, de forma totalment antidemocràtica, carregui contra un model educatiu” i que “si cal” portaria aquest cas al Tribunal Europeu de Drets Humans.

Antich també ha instat el govern de la Generalitat i al departament d’Educació a “resoldre, d’una vegada per totes, la situació d’indefensió en què es troben els centres educatius afectats” i a “impulsar normatives específiques perquè els tribunals no tinguin marge d’interpretació”. “Òmnium continuarem actuant en el front judicial, però cal que el Govern i el Parlament defensin de forma efectiva el model d’escola catalana per frenar aquesta aberració democràtica contra la llengua”, ha proclamat. “Constatem que amb l’actual legislació no n’hi ha prou per protegir el model educatiu”, ha claudicat.

Per la seva banda, l’advocat encarregat de la defensa, Benet Salellas, ha afirmat que “tot i que la sentència recull que hi ha hagut un descens del català com a llengua materna dels alumnes del 60% al 45%, no dona cap valor al procés de retrocés general de la llengua com a criteri a tenir en compte”. “Hi ha proves que vam presentar que van ser admeses íntegrament i que no han estat valorades pel tribunal. Han aplicat una plantilla idèntica que ja tenien preparada”, ha assegurat Salellas.

Publicitat