image_pdfimage_print

L’especulació immobiliària, la costa i el turisme massificat sovint van lligades com es pot comprovar al llarg de la història dels Països Catalans, per no anar més lluny.

En el cas de les Illes Balears és un problema especialment flagrant i volem citar una publicació que vetlla i denuncia tots els incompliments que atempten contra el medi ambient i que van en contra de la lògica més pròxima dels que veuen la seva terra i el territori on viuen en perill, el digital independent GOB Menorca Ecologisme Responsable.

El GOB (Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa) és una associació ecologista sense ànim de lucre que treballa a les Illes Balears des de l’any 1973. La secció insular de Menorca es va crear el 1977 i actualment té més de 1.500 socis. També té seus a Mallorca, Eivissa i Formentera. I defineix com el seu objectiu: “ajudar a assolir una economia realment sostenible, el que implica necessàriament fer compatibles les activitats humanes amb els valors ambientals”.

Publicitat

Entre els temes sobre els quals investiguen i aporten propostes i que denuncien són la custòdia agrària, la recuperació de la fauna pròpia, el consum energètic, l’aigua i la protecció del medi marí.

Com a activitats més recents hi ha l’exposició d’obres d’art que a Son Bou s’han posat a la venda fins al 1r de setembre, on col·laboren o hi participen noms molt consagrats de l’escena artística menorquina. El divendres 31, a Maó, hi ha també organitzada una xerrada explicativa de la problemàtica amb els hotels de Son Bou, l’actualitat més recent: una proposta d’ampliació dels hotels contra la qual GOB ha presentat un contenciós judicial.

Igualment us convidem a donar-hi un cop d’ull per conèixer-la. Ofereix la possibilitat de subscriure’s al seu newsletter. Pot servir per crear xarxa i com a exemple d’entitat activa i activista en defensa del territori i dels drets de tot tipus per conservar la natura en tots els aspectes que l’afecten. Ofereixen un ampli calendari d’activitat en col·laboració amb agents del territori i altres avantatges.

Els podeu seguir a moltes xarxes socials i també la podeu consultar aquí: https://www.gobmenorca.com/