image_pdfimage_print

Des del 23 de juliol al 6 d’agost, Girona i Encamp (Andorra) acullen els estudiants de català d’arreu en el Campus Universitari de llengua catalana que l’Institut Ramon Llull ha organitzat conjuntament amb el Govern d’Andorra. Després de dos anys de fer-se en format virtual, com a conseqüència de la pandèmia, enguany s’ha inaugurat de nou en format presencial.

L’objectiu és viure durant quinze dies completament en català, i complementar la convivència amb classes de formació que contribueixen a l’aprenentatge i immersió lingüística combinades amb conferències sobre diferents aspectes de la cultura i territori catalans i altres activitats d’oci. Els estudiants procedeixen de països com ara Canadà, Cuba, França. Estat espanyol, Estats Units, França, Itàlia, Mèxic, Regne Unit, República Txeca, Sèrbia i Portugal.

Aquests estudiants estudien en centres que formen part de la #XarxaLlull i la seva experiència enriqueix la pràctica de l’idioma al costat de catalanoparlants i professorat expert en pedagogia. Aquesta estada d’estiu es duu a terme des de fa 12 anys, des del 2002, i s’ha dut a terme en diversos territoris de la comunitat lingüística: País Valencià, Illes Balears i Andorra.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

La Xarxa Llull integra un conjunt de centres que imparteixen ensenyaments de l’àmbit català de manera homologada fora de les nostres fronteres i respon a una iniciativa que s’emmarca en la línia d’actuacions de la institució que té com a finalitat promoure els estudis de llengua i cultura catalanes a les universitats de l’exterior amb les quals subscriu i dona suport a les universitats, el professorat i els estudiants per mitjà de diversos programes i línies d’ajuts.