Triquell, Jazz Woman i Figa Flawas actuaran a la Festa per la Llibertat que Òmnium organitza per la Diada

La Festa per la Llibertat d’Òmnium Cultural torna aquest Onze de Setembre al passeig de Lluís Companys de Barcelona, amb els concerts de Triquell, Jazz Woman i Figa Flawas. En la que serà la 21a edició d’aquest esdeveniment multitudinari, el president de l’entitat, Xavier Antich, fa una crida a convertir de nou la Diada en una jornada “de mobilització popular en defensa dels drets i les llibertats de Catalunya i fer front a l’extrema dreta”. “Tenim davant un estat repressor que vol convertir en residual el català, la llengua que vertebra culturalment els Països Catalans; un estat que censura publicacions, juga brut i s’infiltra als moviments socials, i vol convertir un moviment polític en irrellevant”, ha dit Antich. “Per això, un any més tornem a fer una crida transversal a tot l’independentisme, vingui d’on vingui, perquè s’aplegui en allò que ens ha fet veritablement forts: l’organització i la mobilització civil. Tornem als carrers per defensar els nostres drets i fer possible la República Catalana”.

Vermut musical amb les finalistes d’Eufòria de TV3

A partir de les 12 del migdia, la Festa per la Llibertat d’Òmnium arrencarà amb un gran acte polític i, a partir de les 13 hores, les tres finalistes del programa Eufòria de TV3, Jim, Carla i Alèxia, actuaran en un vermut musical que pretén reunir el nou talent musical en català.

Durant tot el dia, l’espai s’omplirà amb el MerCat, Fira de propostes de país, on un centenar d’entitats exposaran els seus projectes. Són entitats que treballen per la llengua, la cultura, la cohesió social, els drets i la independència del país, posant en valor i visibilitzant la feina en xarxa de les diferents entitats.

A les 19 hores, un cop s’hagi acabat la manifestació, començaran els concerts multitudinaris de la Diada a l’Arc de Triomf. Enguany el cartell el completen Triquell, Jazz Woman i Figa Flawas, que actuaran en directe i de forma gratuïta fins a la mitjanit