Votem pel respecte als drets humans

image_pdfimage_print

Amigues, amics,

Faré uns dies de vacances i no em mouré dels Països Catalans com tinc per costum des de fa anys i espero gaudir de la Mediterrània en una illa preciosa. Us desitjo que tots els qui en pugueu fer aprofiteu per descansar, llegir o passejar tranquil·lament si estigueu en un lloc fresc. Si heu de suportar la calor, guardeu-vos-en tot el que pugueu cercant l’ombra i bevent força aigua; és el que recomanen. En qualsevol cas sempre trobareu moments per reflexionar, que és cosa molt convenient atès com està el món. Probablement no hi trobareu solucions però almenys podreu, podrem, tractar d’entendre algunes coses bastant incomprensibles. Per què no tothom pot fer vacances? Ho és per motius molt diversos: escassetat econòmica; malaltia; si és per feina de segur que en deveu fer en una altra època de l’any amb menys gentades a tot arreu. Tothom té dret a fer vacances, a fer el turista. Quan ho feu, respecteu el lloc que us acull, tracteu de conèixer-lo, entendre´l i, si és possible, estimar-lo.

No, no oblido que el diumenge dia 23 hi ha eleccions generals. Jo voto per correu. No deixeu de votar, sinó ho faran per nosaltres aquells que votarien tot el contrari que tu i jo. No feu cas de promeses de darrera hora que mai s’acompleixen. Recordeu què han fet tots els que es presenten com a candidats i voteu el menys dolent. Disculpeu, però jo ho veig així. Estem molt cansats però no podem tirar la tovallola. Perdoneu-me també que us parli com si volgués donar-vos consells, senzillament parlo a través de la meva consciència i tot això m’ho dic a mi mateix. Sentiu-vos lliures, tal com sou. No tingueu por d’equivocar-vos. Si penseu una mica, segur que no l’errareu. A més, tots tenim dret a equivocar-nos. També tenim dret a abstenir-nos, però això sí que no us ho recomano. Venen temps difícils, la democràcia està en perill i ja sabeu que, de moment, no s’ha inventat un sistema de govern millor. Encara que tinguem una democràcia bastant falsejada, hem de purificar-la mitjançant el nostre vot. El dia que no poguéssim ni votar, ens en recordaríem. Frenem els extremismes i votem pel respecte als drets humans. Dessota la calor que ens pot trastocar els propers dies, bevem cadascun dos litres d’aigua i tot seguit anotem el que volem votar.

Publicitat

Tot recordant els qui no poden fer vacances per força major, us desitjo el millor pel que resta d’estiu i per les estacions i anys a venir.

Vostre,