image_pdfimage_print

Plataforma per la Llengua País Valencià organitza una sèrie de taules rodones  per abordar les estratègies que calen per defensar la llengua en un context encara més hostil per al català amb Carlos Mazón, del PP, al capdavant del govern i, presumiblement, amb el suport de la ultradreta de Vox. L’organitzada el passat dijous dia 15 tingué lloc a la Biblioteca de la Societat Coral El Micalet.

Per a l’ocasió, l’entitat comptà amb la participació del delegat de Plataforma per la Llengua al País Valencià, Antoni Royo; la secretària general del Sindicat de treballadors i treballadores de l’ensenyament del País Valencià – Intersindical Valenciana, Beatriu Cardona; i, finalment, l’editor del Diari La Veu, Moisés Vizcaíno. El moderador de la taula rodona fou el periodista Sebastià Carratalà.

Sota el títol “País Valencià, i ara què?”, l’ONG del valencià buscarà les raons i les conseqüències de l’arribada de la dreta al govern de la Generalitat Valenciana. A més, també parlarà de les polítiques en matèria lingüística que el govern del Botànic no ha arribat a tirar endavant, com ara el requisit lingüístic de català.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

L’acció de l’entitat és més important que mai en un context en què pot empitjorar la situació d’emergència del valencià

A més d’aquesta taula rodona, Plataforma per la Llengua organitza fins a final d’any una sèrie de xerrades sobre la situació d’emergència en què es troba la llengua al País Valencià. A part d’aquesta i de la d’Ontinyent (9 de juny) i la pròxima confirmada és a Torrent (30 de juny). En les setmanes que venen hi haurà més confirmacions.

Per a l’entitat, ara més que mai, és cabdal la implicació de les persones per defensar la llengua arreu del territori valencià, tenint en compte que no només el PP governarà a la Generalitat Valenciana, sinó que també ho podrà fer a les diputacions de Castelló i d’Alacant. Amb l’objectiu de ser més forts, Plataforma per la Llengua també anima tota la ciutadania a fer-se socis de l’entitat, l’ONG del valencià.