Al poble independentista català

Els membres de l’Assemblea de Representants del Consell de la República que signen a sota, ens adrecen al poble independentista català per manifestar que:

1. Valorem molt la lluita a l’exili, encapçalada pel president Puigdemont, amb els consellers Comín, Ponsatí i Puig, que mereix tot el reconeixement i suport perquè manté viva la legitimitat del referèndum del 1r d’octubre, per la feina feta els darrers cinc anys i per la duresa personal i familiar que aquesta lluita els comporta. Així mateix, denunciem la constant repressió que exerceixen els aparells de l’Estat espanyol contra milers d’independentistes catalans, amb els quals ens solidaritzem totalment.

2. Cridem el poble català a prioritzar la lluita per la independència, fent efectiva la República Catalana en l’àmbit de l’actual Catalunya autònoma, d’acord amb el resultat del referèndum del primer d’octubre de 2017, i reivindicant per vies democràtiques la unitat política i la independència del conjunt dels Països Catalans.

3. Instem els nostres connacionals a estar atents i preparats per a mobilitzar-nos, quan calgui, en favor de qui pateix la repressió, com ara les nostres companyes de l’Assemblea de Representants Clara Ponsatí i Laura Borràs, i tants altres.

4. Celebrem la propera constitució de Consells Locals a les Illes i al País Valencià, que contribuiran a l’enfortiment de l’estructura territorial del Consell de la República en la nació completa.

5. Defensem l’activitat legislativa (elaboració de codis) i d’acció política (propostes i declaracions) de l’Assemblea de Representants. Considerem que els acords presos per l’Assemblea de Representants són d’obligat compliment per a tots els inscrits i òrgans del Consell de la República. Aquesta declaració representa els membres de l’Assemblea que la subscriuen.

Països Catalans, 19 de març de 2023,
Alsina, Jordi; Armengol, Sílvia; Bayà, Montserrat; Blanchart, Joan Andreu; Casellas, Tavi; Comellas, Maria Rosa; Cotonat, Agustí; Cucarull, Montserrat; Folch, Àngels; Font, Joan Anton; Gil, Maria Pilar; Glubinski, Adam; Guia, Josep; Martí, Montserrat; Martín, Júlia; Mas, Paula; Monells, Abigail; Montmany, Núria; Quintana, Dolors; Romeva, Jordi; Rosell, Teresa; Sastre, Jaume; Segura, Carme; Serra, Blanca; Sirvent, Eulàlia; Torras, Núria; Trepat, Montserrat; Tristan, Laura; Trullàs, Montserrat; Urtós, Laura; Valero, Maria Eulàlia; Zamora, Mercè