Informe crític dels Estats Units sobre la situació dels drets humans a Espanya

image_pdfimage_print

El Departament d’Estat dels Estats Units ha publicat l’informe anual sobre Espanya a la seva pàgina web sota els “2022 Country Reports on Human Rights Practices“, que en diversos punts dibuixa una imatge clara de les mesures repressives de l’Estat espanyol contra la minoria nacional dels catalans i hi esmenta una sèrie d’abusos.

Per a la instauració de la República Catalana d’acord amb el mandat del 1r d’octubre de 2017 i l’execució de la decisió del Parlament de Catalunya de 27 d’octubre de 2017, que és legal pel dret internacional, i la vàlida declaració d’independència de Catalunya d’Espanya, el suport dels EUA, el poder hegemònic occidental, té una importància especial. Fins ara, els Estats Units han mantingut un perfil baix sobre aquest tema. Tanmateix, l’informe d’enguany del Departament d’Estat dels Estats Units indica als coneixedors que als EUA s’està plantejant seriosament el suport a la nació catalana i la seva fundació com a estat.

De fet, una República de Catalunya independent seria beneficiosa per als interessos dels Estats Units a Europa de moltes maneres. A més, als EUA no els interessa posar-se del costat del probable perdedor d’aquest conflicte, el Regne d’Espanya. Aquest i altres informes anteriors ja estan preparant el públic nord-americà per al futur suport dels EUA a la República Catalana.

Publicitat

https://www.state.gov/reports/2022-country-reports-on-human-rights-practices/spain/

********

Original publicat a la petició de change.org:

Solidarität mit Katalonien – für das Recht auf friedliche Selbstbestimmung!