Quinze candidatures opten a guanyar el V Premi Llengua Nacional

El dimecres 23 de novembre, a les 7 del vespre, tindrà lloc a l’Auditori Cullell i Fabra del Centre Sant Pere 1892 (C. de Sant Pere més Alt, 25) l’acte organitzat per l’Associació Llengua Nacional per a lliurar el V Premi Llengua Nacional, que reconeix projectes amb un ferm compromís amb el català.

L’acte, conduït pel comunicador Arnau Colominas, que entrevistarà la Fundació puntCat, comptarà amb la intervenció de Màriam Serrà, presidenta de Llengua Nacional, i Francesc Xavier Vila, secretari general de Política Lingüística. Amenitzarà la vetllada la cantautora Meritxell Gené.

Les quinze candidatures rebudes d’arreu dels Països Catalans són molt variades. Han estat valorades per un jurat expert, format per Joan Iglesias (Catalunya del Nord); Bernat Joan (Illes Balears); Gemma Pasqual (País Valencià); Francesc Xavier Vila (Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya) i els membres de la Junta de l’Associació Llengua Nacional Maria Cucurull (Principat d’Andorra), i Pere Ignasi Poy i Màriam Serrà (Principat de Catalunya).

La proposta guanyadora s’endurà un xec de 3.000 €. També hi ha la possibilitat d’atorgar una menció especial (700 €) a algun altre projecte, com recullen les bases del premi, publicades a la pàgina web de l’entitat.

Amb la posada en marxa d’aquest guardó el 2018, Llengua Nacional reprenia el que havia estat el Premi Ramon Aramon i Serra a la Lleialtat Lingüística, actualitzat i amb un format nou, enfocat al reconeixement de petits negocis. Com en les edicions anteriors, hi han pogut participar autònoms, petites empreses (comerços, mitjans de comunicació locals, editorials, cooperatives de consum…) que destaquen per l’ús i el bon ús de la llengua.