Comunicat del Col·lectiu Primer d’octubre sobre els pressupostos espanyols

image_pdfimage_print

Els pressupostos no passen de ser una declaració d’intencions i el que és realment rellevant és la despesa efectivament feta, és a dir: els pressupostos liquidats. Hem constatat, any rere any, com l’Estat espanyol incompleix els compromisos de despesa. Sabem que mai uns pressupostos espanyols seran bons per a Catalunya com sí que ho serien uns pressupostos de la Catalunya independent.

Els flagrants incompliments dels acords pressupostaris dels dos anteriors pressupostos acordats amb ERC demostra la nul·la fiabilitat del govern espanyol més progressista de la història. Els actuals pressupostos espanyols augmenten de forma desorbitada la despesa militar fins als 27.000 M€, que deixa en ridícul qualsevol benefici per a Catalunya. És un govern que no compleix les seves responsabilitats davant els ciutadans catalans, empobrint-los i menyspreant-los any rere any, i posa en perill la nostra economia i la recuperació de la crisi.

D’altra banda, constatem la poca predisposició del president espanyol Pedro Sánchez i els seus socis de Podemos amb el compromís de desjudicialitzar el conflicte polític amb Catalunya. Ni tan sols són capaços d’avançar en la reforma del delicte de sedició, que en cap cas considerem que sigui una solució perquè això implica acatar el Consell d’Europa que exigeix l’abolició d’aquest anacrònic delicte inexistent en la majoria de països europeus.

Publicitat

Per tot això, demanem a la direcció del nostre partit que compleixi la promesa feta que sense contrapartides efectives no aprovaríem els pressupostos espanyols per l’any 2023. Per tant, demanem a l’executiva d’ERC que sotmeti a votació de tota la militància la decisió de quin ha de ser el sentit del vot d’ERC als pressupostos espanyols. Una consulta vinculant als militants d’ERC ha de servir també per recuperar un partit participatiu i molt més democràtic.

Volem demostrar amb fets que a ERC no tenim por a les urnes i, de pas, deixar en mans de la militància si el pacte votat en la investidura es manté ferm.

Visca Catalunya lliure!