ACODAP fa greus acusacions contra el jutge espanyol Pablo Llarena Conde

Traducció de l'original publicat en alemany el passat dia 8 de juny a la petició de change.org: Solidarität mit Katalonien - für das Recht auf friedliche Selbstbestimmung!(https://www.change.org/p/solidarität-mit-katalonien-für-das-recht-auf-friedliche-selbstbestimmung/u/30640050)

image_pdfimage_print

L‘Associació contra la corrupció i en defensa de l’acció pública (ACODAP) assegura que Pablo Llarena Conde, jutge del Tribunal Suprem i jutge d’instrucció dels judicis contra els independentistes catalans, hauria mantingut vuit comptes estrangers de 250.000 euros cadascun, que suma dos milions d’euros, en un banc del Principat de Liechtenstein, i ha publicat documents sobre aquests suposats comptes a internet. En aquest moment, no es pot avaluar de manera concloent si es tracta d’informació avalada o un engany deliberat. Tanmateix, si els documents publicats a internet resultessin autèntics, és d’esperar que la fiscalia espanyola, amb tota la seva coneguda parcialitat, no pugui evitar iniciar una investigació penal contra el jutge que és conegut per abusar de l’instrument de les ordres de detenció europees en els seus fins ara inútils intents d’apoderar-se dels principals representants del moviment sobiranista català i, en fer-ho, vulnerant reiteradament l’antic principi de “ne bis in idem”.

Addenda de l’11 de juny de 2022:
El Tribunal Suprem espanyol nega amb vehemència les al·legacions formulades per ACODAP i ha cridat la Fiscalia a actuar en aquest sentit.