El govern català de l’exili prepara la confrontació amb Espanya

image_pdfimage_print

el 1r d’octubre de 2017, el poble català va votar en un referèndum la independència de Catalunya de la monarquia hereditària espanyola en forma de república. El 27 d’octubre de 2017, el Parlament de Catalunya va declarar la independència. Es va iniciar així un procés que culminarà amb la creació d’un nou Estat: la República Catalana.

Mentre Espanya continua negant violentament al poble català el dret humà a l’autodeterminació i perseguint políticament i jurídicament a destacats representants de la nació catalana amb tots els mitjans al seu abast, s’ha constituït un govern català en l’exili fora d’Espanya sota el lideratge del legítim president català Carles Puigdemont, que comptarà amb el suport del «Consell per la República (Catalana)» i cooperarà amb les institucions catalanes en el territori de l’Estat espanyol. Com que operarà des de fora del territori espanyol, podrà fer valer efectivament el que a les institucions catalanes se’ls nega dins d’Espanya per part de l’Estat central espanyol.

Després que el president legítim català Carles Puigdemont fos elegit per aclaparadora majoria president del Consell per la República, va presentar els membres del seu govern el 8 d’abril de 2022. El vicepresident és Toni Comín, eurodiputat català i conseller català deposat il·legalment per Espanya. Altres quatre homes i cinc dones van ser nomenats per Carles Puigdemont:

– Antoni Castellà
– Montserrat Corrons
– Guillem Fuster
– Carme García
– Lluís Llach
– Aurora Madaula
– Lluís Puig
– Neus Torbisco
– Teresa Vallverdú

Sobre les espatlles d’aquests onze representants de Catalunya recau ara la responsabilitat de complir amb el mandat atorgat a la política pel poble català el 1r d’octubre de 2017 i d’avançar en el procés d’instauració pacífica de la sobirania estatal de Catalunya. La revolució catalana està en ple apogeu i canviarà i modelarà permanentment la Unió Europea.

A causa de les brutals mesures repressives adoptades fins ara per l’Estat espanyol, que continua negant-se a qualsevol diàleg real, als catalans que volen renunciar a l’ús de la violència només els queda la confrontació intel·ligent. El cost que suposa per a l’Estat espanyol el manteniment de la seva colònia catalana ha d’elevar-se fins a tal punt que superi amb escreix el benefici que Espanya està esprement de Catalunya. La comunitat internacional ha de conèixer la veritat sobre Espanya i l’Estat espanyol ha de ser aïllat internacionalment mentre menyspreï massivament els drets humans i persegueixi i oprimeixi el poble català i als seus representants elegits.

El Consell per la República Catalana ha revelat els pilars essencials de la seva estratègia en el document «Preparem-nos». Sembla que el poble català només amb la confrontació i la impugnació del control d’Espanya sobre Catalunya pot forçar l’obertura de negociacions serioses que han de precedir a la separació estatal de Catalunya i Espanya per a aconseguir la constitució de la nova república de manera pacífica. Els catalans estan decidits a constituir-se com a república independent i també estan en condicions de realitzar la seva estratègia i internacionalitzar el conflicte entre Espanya i Catalunya d’una forma que afectarà greument a Espanya. Com més temps es negui Espanya a reconèixer el dret d’autodeterminació del poble català, garantit per la Constitució espanyola i les Nacions Unides, més alt serà el preu que pagarà.

 

Traducció de l’original alemany a càrrec del Prof.Dr. Schönberger publicat a change.org en aquest vincle: Solidarität mit Katalonien – für das Recht auf friedliche Selbstbestimmung!