image_pdfimage_print

Des de Lluita Internacionalista tenim clar que cal fer costat a la resistència ucraïnesa contra la invasió russa. Juntament amb la nostra organització internacional, la Unitat Internacional de Treballadores i Treballadors-IV Internacional (UIT-QI), ens hem implicat en l’Operació Solidaritat.

L’objectiu és fer arribar el suport polític i material de les organitzacions antiautoritàries, antifeixistes i revolucionàries d’Europa i arreu del món a l’esquerra ucraïnesa, construint un moviment de solidaritat des de la independència de classe.
Estem en contra de l’OTAN, però a diferència de gran part de l’esquerra europea que ho utilitza com a justificació de l’agressió imperialista de Putin, considerem que és injustificable des d’una perspectiva de classe treballadora.

Operació Solidaritat és una campanya de solidaritat internacional impulsada des de diversos corrents de l’esquerra antiautoritària ucraïnesa que s’han unit en una plataforma comuna davant la invasió russa i estan implicats directament en la resistència, tant
militarment, a través de la Defensa Territorial, com en l’ajuda humanitària, a través de sindicats i en l’acollida dels desplaçats interns.

Publicitat

Aquest comunicat s’adreça a totes les organitzacions sindicals i del moviment obrer i popular i a les organitzacions d’esquerra. Per un moviment unitari mundial:
-Fora les tropes de Putin d’Ucraïna.
-Suport a la resistència del poble ucraïnès.
-No a l’OTAN.

La invasió d’Ucraïna per part de Rússia ha de ser denunciada des de totes les organitzacions que es reclamin de l’esquerra i del moviment obrer i popular. No hi ha cap excusa que pugui justificar la massacre i destrucció que està perpetrant Putin amb aquesta guerra. Donem suport a les mobilitzacions arreu del món per fer fora les tropes invasores de Putin. Donem suport a la resistència ucraïnesa perquè derroti la invasió. Defensem el seu dret a defensar-se i el dret a l’autodeterminació del poble ucraïnès. Aquest repudi a l’agressió russa el fem des d’una posició de rebuig a tota ingerència de l’imperialisme nord-americà i europeu a Ucraïna.

Des d’aquesta posició independent proposem impulsar un moviment ampli d’unitat d’acció per aquests punts, oberts a sumar-ne altres (ruptura de relacions diplomàtiques amb Rússia, llibertat als presos per repudiar la guerra a Rússia) per coordinar un pla d’accions en l’àmbit internacional. Per això, proposem que ens posem en contacte i signem una declaració comuna i un pla d’accions coordinades.