Proposta per a una llista cívica

image_pdfimage_print

Abans de tot, dues preguntes: ¿sabíeu que el dia 21 de març el Consell per la República va presentar una campanya de desobediència fiscal? ¿Sabeu si el president de Junts ha fet res (a part d’un parell de piulades) per oposar-se a l’acord sobre el català que han acordat els partits que donen suport al Govern?

Com que suposo que la majoria dels lectors hauran respost que no a les dues preguntes, crec que es pot assumir que el Consell per la República i el seu president van a marxes forçades cap a la irrellevància i, per tant, cal cercar noves alternatives urgentment.

Aquest diumenge 3 d’abril, l’Assemblea ha aprovat l’impuls a una llista cívica que podria ser una d’aquestes alternatives. Però fer una llista és relativament fàcil i alhora també és relativament fàcil que caigui en la irrellevància sense altre efecte pràctic que produir encara més divisió entre el vot independentista. Per això cal que aquesta llista cívica es presenti amb un programa i uns compromisos clars. I aquí ve la meva proposta, dividida en dues parts: condicions i programa.

Publicitat

Condicions

 1. La presència electoral d’aquesta llista cívica és un succedani del referèndum legal i acordat que sabem que mai no es farà.
 2. Per tant, votar aquesta llista equival a votar Sí a la independència.
 3. Tots els membres de la llista es comprometen a aplicar el programa fins a les darreres conseqüències.
 4. Atès que cada poble té les seves peculiaritats, la llista no es presentarà a les eleccions municipals per no distorsionar ni la voluntat d’independència, ni les dinàmiques locals.
 5. Tenen preferència per a ser candidats de la llista les persones que estiguin o hagin estat afectats per procediments judicials o accions repressives contra la independència.
 6. No poden ser candidats de la llista les persones que hagin ostentat alguna responsabilitat en el govern de la Generalitat del 2014 ençà.
 7. Tampoc no poden ser candidats de la llista les persones que hagin fet declaracions públiques en contra de la independència o per ajornar-la.

Programa

 1. Mentre no siguem independents, la llista es presentarà a totes les eleccions que se celebrin a Catalunya excepte a les municipals.
 2. Si en alguna elecció la llista obté un nombre de vots igual o superior al 50% de la participació, ens comprometem a declarar la independència la mateixa nit electoral.
 3. En conseqüència tothom ha de saber que votar aquesta llista és molt més que posar una papereta a l’urna: implica el compromís que si s’obté la majoria indicada se sortirà al carrer, disposat a quedar-s’hi el temps que calgui i a aguantar el que vingui per tal d’assegurar el control del territori.
 4. En cas de no obtenir la majoria prescrita, s’ocuparan els escons que correspongui amb un programa molt simple:
  • En les eleccions europees, la denúncia incansable de les accions antidemocràtiques de l’Estat espanyol i el teixit de les relacions internacionals necessàries per aconseguir les complicitats necessàries per al reconeixement internacional el més ràpid possible un cop proclamada la independència.
  • En la resta d’eleccions, és a dir, Parlament, Congreso i Senado l’objectiu és rebentar el sistema des de dins, fent-lo ingovernable: si de nosaltres depèn, no es podrà aprovar res i per això votarem amb el govern les propostes de l’oposició i amb l’oposició les propostes del govern.
 5. Un cop consolidada la independència i celebrades les primeres eleccions de la República la llista es dissoldrà definitivament.

1 COMENTARI

Comments are closed.