Meridiana Resisteix

image_pdfimage_print

El títol parla per si sol. D’ençà de les sentències contra els presos polítics del Govern, ja fa tres anys llargs, s’han succeït a tot el territori català protestes a favor de la DUI votada l’1-O i per a la llibertat dels més de tres mil represaliats polítics i els exiliats. A les places i els carrers de les nostres viles, amb més o menys assistència i amb periodicitat d’un cop per setmana o bé cada dia, les protestes s’han succeït i les persones hi han anat assistint, conscients de la importància de mantenir el foc viu.

Meridiana Resisteix és de lluny la concentració més constant i ferma, cada dia hi són. Persones de totes les edats d’aquest barri barceloní, amb major o menor presència segons el dia i les circumstàncies, han tallat a les 8 del vespre l’avinguda Meridiana, a l’alçada de l’estació de Fabra i Puig, cada dia des de fa ja gairebé set-cents dies, només interromput durant el confinament per la pandèmia.

Aquests abnegats veïns i patriotes al llarg d’aquests anys han sofert i sofreixen atacs feixistes, identificacions, maltractaments, multes, intents d’atropellaments i amenaces, i el que és més greu, a voltes la incomprensió de “companys”, suposadament independentistes, que es queixen de les molèsties que poden ocasionar a la “lliure circulació de vehicles”, quan és palès que hi ha un munt de vies alternatives per esquivar el tall com sia. Personalment considero, que aquests posicionaments contra el legítim dret de protesta i manifestació són inconcebibles. Les molèsties no les porten els talls, sinó que amb la presència de Meridiana Resisteix recordem cada dia als polítics derrotats que l’1-0 vàrem votar per a la independència, que vàrem guanyar, vàrem proclamar i ara exigim el compliment del mandat de l’1-0 de les urnes.

Publicitat

Tots els partits polítics catalans, llevat d’individualitats polítiques, han abandonat per covardia política el mandat popular expressat a les urnes. El poble continuem creient en la viabilitat i necessitat de la independència, només l’alliberament nacional ens permetrà la pervivència cultural i econòmica de la nostra nació. És per tot això que hem fet Urquinaona, acampades, l’ocupació de l’aeroport, talls a la frontera, a les carreteres i a les vies fèrries. Tot un seguit de mobilitzacions que el nostre propi govern compost per ERC i part de JxCat han reprimit, perquè s’han agenollat davant del feixisme espanyol i llurs tribunals prevaricadors. Voldrien que no hi haguera més mobilitzacions, que l’1-O fos oblidat, per això la conselleria d’interior del govern d’ERC indignament torna a reprimir el tall de la Meridiana Resisteix, perquè és el mirall necessari de la revolta que els recorda cada dia llur traïció.

Meridiana Resisteix és l’espurna que manté la flama del nostre desig d’independència, cada dia cal tallar i, sí, molestar a tots aquells que llur covardia política els ha fet abandonar i rendir-se.

Meridiana Resisteix surt, talla i recorda que l’1-O vàrem votar independència i vàrem guanyar, que no ens aturarem i seguirem cada dia i que, malgrat la repressió ferotge, hi serem.