La increïble atzagaiada de FAQS

image_pdfimage_print

Ja fa temps que alguns mitjans de comunicació, per tal de tenir entretingut el personal, es permeten entrar en les més inesperades atzagaiades amb aportacions senzillament delirants.

Aquest ha estat el cas de TV3 en el programa nocturn del dissabte titulat FAQS i que alguns ja comencen a veure-hi una baixa qualitat en augment.

I a fe de Déu que em sap greu, molt greu, però la informació apareguda en el passat programa de dissabte dia 29 de gener va superar tot l’imaginable.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

Cap al final del programa, una jove periodista se’ns despenja fent una comparació surrealista d’una superficialitat sense cap pal·liatiu verament inaudita. Surten a la pantalla dos quadres. En el de l’esquerra hi apareixen els partits d’extrema dreta espanyols, o sigui, VOX, Falange, etc. I en el de la dreta, increïblement, hi posen el que consideren els partits d’extrema dreta catalans. Així tal com sona, sense cap mena de pudor. Hi surten les sigles del FNC i Aliança Catalana. Dos partits que es proclamen partidaris sense embuts de la independència de Catalunya.

FAQS no explica el perquè són considerats partits “d’extrema dreta”, una acusació que considero totalment poca-solta i gravíssima. Miro la web d’aquests partits i, per exemple, en l’apartat sobre la seva política al voltant d’una qüestió molt preocupant, cada dia més, a tota Europa (tant aquí com a Dinamarca, Suècia o Finlàndia) hi veig el següent:

“L’Estat català ha de controlar i regular la immigració. Defensar els drets humans fonamentals en el respecte a la dignitat humana, contra qualsevol discriminació per raons d’origen, creença, gènere o orientació sexual” (FNC).

“Aliança Catalana promourà la integració dels immigrants a la llengua i cultura catalanes pròpia, tant perquè ells com els seus fills puguin esdevenir catalans i contribuir al desenvolupament i creixement de Catalunya” (Aliança Catalana).

Aquesta és, segons els senyors de FAQS l’extrema dreta catalana? Com és possible que posin al mateix sac aquelles formacions que lluiten per una Catalunya que pugui esdevenir lliure entre tots els pobles lliures de la terra amb aquelles formacions espanyoles descendents dels que fa segles malden per fer-nos desaparèixer i que l’any 1936 propiciaren un cop d’estat i una terrible guerra civil quan assassinaren, torturaren, perseguiren i empresonaren causant centenars de milers de víctimes moltes de les quals resten encara sota terra a l’espera de poder ser desenterrades i sepultades amb l’honor i la consideració degudes?

Per acabar, em pregunto si els responsables del FAQS han estat conscients de la increïble atzagaiada i, com que imagino que en són del tot inconscients (si no fos així mereixerien tot el nostre menyspreu i repulsió) els demanem que presentin amb la veu ben alta totes les seves excuses i expressin la seva rectificació immediata davant allò que mai hauria d’haver passat.