El president Aragonès anuncia l’obertura d’una delegació del Govern a Andorra

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha anunciat aquest migdia l’obertura d’una delegació del Govern “amb caràcter permanent” a Andorra. “Creiem que si amb un Estat hi hem de tenir una relació especial, aquest és Andorra, pels llaços compartits i els vincles entre la ciutadania dels dos territoris i de futur”. Així ho ha manifestat el cap de l’Executiu després de reunir-se amb el cap de Govern, Xavier Espot, a la seu del Govern, en el marc del viatge oficial que el president de la Generalitat ha dut a terme al país.

Durant l’atenció als mitjans de comunicació, Aragonès ha destacat que la trobada ha estat molt productiva i que ha significat un pas endavant que “dóna continuïtat al restabliment al màxim nivell de les relacions institucionals” entre els dos territoris, “que comparteixen reptes de futur i oportunitats”. En aquest sentit, el president ha posat de manifest que a més de l’obertura de la delegació, s’han tractat altres vessants de cooperació, com la col·laboració en el marc de l’Institut i la Fundació Ramon Llull, que partir del proper mes intensificaran els treballs compartits de la llengua i la cultura catalanes. També ha incidit en què també s’establiran acords entre l’Institut de Recerca i Tecnologia Alimentària de la Generalitat i el Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat, entre d’altres.

Aquesta visita respon a la invitació que el cap del Govern va fer al president de la Generalitat en la trobada mantinguda al Palau de la Generalitat el passat mes de juliol, amb la voluntat de fer seguiment, al més alt nivell, de la cooperació transversal entre Catalunya i Andorra.

Després de la reunió entre els dos caps de Govern també s’han incorporat a la trobada les respectives delegacions. Per la part catalana, hi ha participat la consellera d’Acció Exterior i  Govern Obert, Victòria Alsina, i el secretari d’Acció Exterior, Gerard Figueras.