És l’Estat espanyol còmplice dels actes de terrorisme a Catalunya?

image_pdfimage_print

Les declaracions de l’excomissari espanyol José Manuel Villarejo, com a imputat en la causa judicial Tàndem, sobre el terror islamista que va sacsejar Catalunya el 17 d’agost de 2017 i que va costar vides humanes, i que va reafirmar i va aclarir el 12 de gener de 2022, colpegen internacionalment com una bomba. Segons ell, el servei d’intel·ligència espanyol CNI i els dirigents espanyols de l’època estaven al corrent dels preparatius dels assassinats, però no van intervenir en la mesura necessària perquè esperaven un avantatge polític per a Espanya si es produïa un “petit ensurt” a Catalunya respecte al terror islamista. No obstant això, després la situació es va escapar del control de les autoritats espanyoles. Els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost de 2017 es van saldar amb la mort de 16 persones. Almenys 140 persones van resultar ferides pels atemptats.

Literalment, l’ex comissari, que està sent jutjat en l’anomenat judici *Tandem, va dir, entre altres coses:

“Moltes vegades s’han provocat comandos ficticis. I probablement, la intenció en absolut no era provocar un atemptat, però sí donar l’aparença de risc i que Catalunya tingués la necessitat de tenir la protecció de l’estat. I se’ls va escapar de les mans quan l’Imam es mor i els petits no saben com reaccionar.”

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

El brutal assassinat va sacsejar a la Catalunya presidida per Carles Puigdemont, que va ser declarat il·legalment deposat, despullat del poder i obligat a exiliar-se per Espanya uns mesos després. Si les declaracions de l’ex comissari espanyol resulten ser certes, tots els responsables, en primer lloc el llavors president espanyol Mariano Rajoy, haurien de ser portats davant la justícia. Serà interessant veure com reacciona Europa davant aquest escàndol. El suport o la tolerància de l’Estat als actes terroristes és un delicte greu i ha de ser detingut i perseguit per tots els mitjans. No hi ha excusa per a tals crims, si és que realment van ocórrer.

 

Traducció de l’original alemany a càrrec del Prof.Dr. Schönberger publicat a change.org en aquest vincle: Solidarität mit Katalonien – für das Recht auf friedliche Selbstbestimmung!