image_pdfimage_print

El desembre de 2021 ha estat el 60è aniversari de Cavall Fort i se n’ha publicat el número 1000. Qui no sap d’aquesta revista? El relleu generacional, des dels anys seixanta, ha crescut amb ella. Ha marcat la infància de molts nens i nenes que la van tenir com a referent d’històries de ficció i com a revista de coneixements, per la diversitat de continguts pedagògics i personatges que han anat evolucionant i canviant, però que han marcat la vida de molts infants, amb personatges que han esdevinguts familiars, i en la qual hi ha participat escriptors i il·lustradors molt coneguts: Jaume Fuster, Mercè Canela, Cesc, Joaquim Carbó i Albert Jané i molts d’altres; aquests dos darrers escriptors encara hi col·laboren i hi estan vinculats des dels seus inicis. El significat que tenia i el que té són diferents però l’objectiu el mateix.

Si bé la revista va néixer el 1961, la Fundació Cavall Fort es va constituir l’any 1991 amb l’objectiu de promocionar activitats culturals adreçades al públic infantil i juvenil, amb un èmfasi especial en aquelles que fomenten el coneixement i l’ús de la llengua catalana. L’article 4t del seus Estatuts estableix que la Fundació Cavall Fort té com a finalitat “la promoció de totes les activitats culturals adreçades al públic infantil i juvenil de tota mena, donant especial èmfasi a aquelles que fomenten el coneixement i l’ús de la llengua catalana, que tenen un caràcter formatiu i pedagògic i que es donen a conèixer a través de revistes, vídeos, audiovisuals digitals, pel·lícules, teatre i qualsevol altre mitjà o activitat que a judici del Patronat sigui adient.”

Amb el mateix esperit de sempre, aquesta revista catalana clàssica esdevé imprescindible per al món educatiu i cultural del país: l’entitat Cavall Fort, i també El Tatano, continuen essent una revista en català per a nens i nenes a partir de 9 anys. Els lectors hi troben un contingut divertit i variat: reportatges, còmics, jocs, tallers, entrevistes, concursos… que podeu tenir a casa cada quinze dies, i que està plena de continguts per a curiosos que volen llegir i aprendre en català.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets