image_pdfimage_print

El Reial Cercle Artístic de Barcelona (RCA) donà ahir divendres la benvinguda a les celebracions nadalenques amb una festa on els dos elements protagonistes (l’arbre i un vestit de gala) estaven fets amb materials reciclats. La celebració començà a les set de la tarda al pati de la seu de l’entitat (Carrer dels Arcs, 5 de Barcelona) i tingué lloc després que el cap de setmana passat, i en el marc dels actes del 140è aniversari del RCA, es fes amb gran èxit de participació el primer Merc[art] de Nadal, on socis artistes del Cercle van exposar i vendre les seves creacions. També durant aquests dies i fins al 21 de desembre les sales d’exposicions del Cercle són una de les seus del Festival Internacional d’Art Sostenible de Catalunya, que organitza el col·lectiu Drap Art’21, on es mostren obres fetes amb elements reciclats.

“Si el repte de la nostra civilització és, a dia d’avui, trobar una resposta al canvi climàtic, la punta de llança de la tasca sensibilitzadora l’ha de fer la cultura, l’art” afirmà Josep Fèlix Bentz, president del Reial Cercle Artístic de Barcelona, que explicà que per aquest motiu l’entitat ha volgut donar enguany un caire diferent a l’inici del Nadal. Des d’inici d’aquesta mateixa setmana s’ha instal·lat al pati del Cercle un arbre fet amb materials reciclats: fusta i ampolles de cava, obra de l’artista local Joaquim Tur, “arbre” que aquest divendres es presentà oficialment en societat.

Per donar un cert “glamour” a la festivitat, l’artista barcelonina de projecció internacional Bibian Blue ha dissenyat i confeccionat un vestit de gala amb materials reciclats que una model lluirà durant l’acte, que estarà amenitzat amb música swing. Està previst que en aquest espai obert la festa sigui pública i, posteriorment, i en la mesura que les restriccions sanitàries i l’aforament ho permetin posteriorment es traslladarà a l’interior del Cercle Artístic, on està previst fer un homenatge als propietaris de les caves Blancher.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

El Reial Cercle Artístic de Barcelona perllongarà durant tot el 2022 la celebració del seu aniversari, perquè les restriccions imposades per la pandèmia no han permès portar a terme totes les activitats previstes. Pels responsables de la història entitat barcelonina, aquest any vinent és “especial” perquè hauria d’impulsar definitivament el creixement de la massa social de l’associació cultural, que vol esdevenir de totes totes un actor cultural internacional, una eina de dinamització de Barcelona i un motor de les noves tecnologies aplicades a l’àmbit cultural.