Va espiar Espanya un membre del Parlament Europeu?

image_pdfimage_print

Després que recentment l’Estat espanyol hagués monitorat el president del Parlament català d’aleshores, Roger Torrent, el ministre Jordi Puigneró, l’exministre Ernest Maragall, el diputat català Sergi Miquel i l’exdiputada catalana Anna Gabriel amb el programa d’espionatge Pegasus del grup israelià NSO; també han estat espiats el president català exiliat, Carles Puigdemont, membre del Parlament Europeu, i persones del seu entorn, mitjançant un programa d’espionatge israelià venut exclusivament als governs per la companyia Candiru.

Un grup d’investigadors del Citizen Lab de la Universitat de Toronto (Canadà) fins ara han pogut identificar al voltant de cent persones a tot el món que han estat víctimes d’atacs d’espionatge estatal mitjançant el programa anomenat “Devils Tongue” de la companyia Microsoft. Fins ara, l’única víctima políticament activa que es coneix a l’Europa occidental és el president català Carles Puigdemont, que va ser destituït il·legalment per Espanya. Altres víctimes del programa d’espionatge es poden trobar a Turquia, Líban, Iemen, Iran i Singapur.

Tot i que Microsoft afirma haver tancat el forat de seguretat, no es pot descartar que una versió més nova de “Devils Tongue” ja estigui activa mitjançant un altre forat de seguretat de Windows.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

Si resulta que el programa d’espionatge “Devils Tongue” va ser utilitzat per Espanya contra Carles Puigdemont durant el seu mandat com a diputat al Parlament Europeu, això seria un greuge escandalós al Parlament Europeu i a tota la Unió Europea, que no hauria de quedar sense conseqüències. Tots els polítics espanyols responsables d’aquest escàndol d’espionatge haurien de dimitir immediatament i la fiscalia competent hauria d’iniciar investigacions penals contra tots els que van ordenar l’espionatge il·legal a un diputat del Parlament Europeu, el van dur a terme o ho sabien com a funcionaris de l’Estat espanyol i no van posar immediatament aquests fets en coneixement de la fiscalia competent.

Durant molt de temps, la Unió Europea va romandre en silenci i només mirava. Ara és hora de defensar el Parlament Europeu i el principi democràtic a Europa contra els abusos de l’Estat espanyol!